Timo Kontio Kommentteja maailman menosta, uusista tuulista ja menneen talven lumista. Tavoitteena vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Suomalaiset miehet raiskaajina kaksi kertaa useammin kuin muut

Tämän päivän keskeisimmät puheenaiheet näyttävät olevan Matti Putkosen Salpalinjan julistaminen ja Aamulehden haastatteleman Oikeuspoliittinen tutkimuslaitoksen Hannu Niemen esittämä tieto siitä, että joka kolmas raiskauksesta tuomittu on ulkomaalainen. Aamulehti ei tarkenna, kuinka suuri osa tuomituista on mahdollisesti maahanmuuttajataustainen tai vastaavasti väliaikaisesti Suomessa oleileva, esim. turisti. Blogipalstoilla tuomio on kuitenkin selvä: maahanmuuttajat ulos Suomesta, kun raiskaavat niin paljon.

Tilastollisesti on huolestuttavaa, että ulkomaalaisten Suomessa saamat raiskaustuomiot ylittävät selvästi heidän suhteellisesti määrällisen osansa Suomessa asuvista ihmisistä. Aamulehti on aivan oikeassa siinä, että kotoutumistoimenpiteet ovat olleet näiden raiskaukseen syyllistyneiden osalta riittämättömät. Otan silti keskusteluun kaksi näkökantaa, jotka poikkeavat muista tänään esitetyistä.

Ulkomailla syntyneitä Suomen kansalaisia asui maassamme viime vuoden lopussa 101306 henkeä. Tämä on 1,9 prosenttia kansalaisistamme. Yhteensä Suomessa asui samaan aikaan ulkomailla syntyneitä kaiken kaikkiaan 266148 henkeä, joka on koko väestöstämme 4,9 prosenttia. Vuonna 2009 Suomessa annettiin raiskauksesta, törkeästä raiskauksesta tai yrityksestä yhteensä 98 tuomiota. Tästä määrästä kolmannes on 33. Siis 33 ihmisen tekojen vuoksi ollaan valmiita tuomitsemaan neljännesmiljoona ihmistä. Puhumattakaan siitä, että osa noista tuomioista olisi samaan henkilöön kohdistuvia. Aika rankkaa.

Mielenkiintoista on muuten sekin, että Niemi toteaa Aamulehden uutisessa, että "ulkomaalaisia on Suomessa vain noin kolme prosenttia." Näin todetessaan hän ei siis ole ottanut huomioon raiskaustilastoissa maahanmuuttajataustaisia Suomen kansalaisia, vaan ainoastaan Suomessa asuvat ulkomaan kansalaiset. Näistä muuten joka kymmenes on syntynyt Suomessa, eli Niemen viittaus kotimaasta, jossa naiskuva on Suomesta poikkeava, ei ole kattava.

Jos hieman yhdistellään näitä esitettyjä tietoja, niin tosiasiallisesti Niemi ei näytä puhuvan maahanmuuttajista yleisesti, vaan Suomessa asuvista ei-Suomen kansalaisista. Esitetty tilastollinen fakta on huolestuttava trendinä, mutta todennäköisyys niin häviävä, ettei kokonaisen kansanosan leimaaminen ole perusteltua. Olen Aamulehden kanssa samaa mieltä siitä, että kotoutumisen suhteen on tehtävä jotain. Hyvä siis, että asia nostettiin esiin.

Huomauttaisin myös, että vuonna 2009 raiskauksesta, törkeästä raiskauksesta tai yrityksestä tuomituista 98 ihmisestä kaksi kolmasosaa oli suomalaisia. Mitä meille pitäisi tehdä? Miksi suomalaiset raiskaavat? Niin kauan kun yksikin suomalainen syyllistyy raiskaukseen, ei mielestäni meillä ole mitään syytä ylemmyyteen muita kansakuntia kohtaan. Eikä oikeastaan silloinkaan, vaikka raiskaustilastot saataisiin nollille. Raiskauksien estämiseksi on työskenneltävä uutterasti.

Mitä tulee tämän kirjoitukseni otsikkoon, niin palaan Matti Putkoseen. Hän esitti, että kaikki puoluettaan Perussuomalaisia koskeva loukkaava uutisointi viedään jatkossa Julkisen sanan neuvostoon. Minulla ei ole mitään syytä vastustaa tätä. JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonenkin totesi, että valitukset ovat tervetulleita. Kiinnittäisin kuitenkin huomiota median otsikointiin myös tämän raiskausuutisen osalta. Neljännesmiljoonaisen ihmisjoukon naulaaminen ristille muutamien tekemien rikosten vuoksi on hämmentävää. Populääriä ja kansaa selvästi kiihottavaa, mutta hämmentävää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Sinä taidat oikein olla sodassa niitä vastaan,jotka ovat huolissaan ulkomaalaisten suuresta osuudesta raiskaustilastoissa.

Pitäiskö noista ulkomaisista/taustaisista raiskaajista vaieta ja keskittyä vain suomalaisiin raiskaajiin.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ei tietenkään pidä vaieta. Kannattaa lukea koko teksti, jotta ymmärrät, mitä tarkoitan.

Reijo Kamula

On hienoa, että selvennät, näin yksiselitteisesti sdp:n suhtautumista asiaan. Jo otsikointisi kertoo paljon!

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Otsikointi kertoo sen, mikä on totta. Ja ahdistaa minua kovasti suomalaisena. Miksi ihmeessä meikäläiset raiskaavat? Tai ylipäätään kukaan? Kauhea teko.

Simon Wahlroos

Oletko verraannut suomalaisten raiskaustilastoja muihin maihin? Lienevät aika samalla tasolla, toisin kuin maahanmuuttajien raiskaukset Suomessa suhteellisesti täysin eri mittaluokan asia.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kiitos palautteestasi. Yritän harjoitella ja jatkossakin siis kirjoittaa blogiini tekstiä kehittyäkseni.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Varsin omituinen sillisalaatti ja todisteluyritys ilmeisesti kovin maahanmuuttomyönteiseltä Kontiolta.
Hän ilmeisesti vuorostaan pyrkii leimaamaan kaikki suomalaiset miehet, vaikka ulkomaalaisperäisten Suomen kansalaisten, tai ei-kansalaisten esiintyvyys raiskaustilastoissa suhteutettuna heidän kokonaislukumääräänsä on todella paljon korkeampi, kuin suomalaisilla miehillä.
Ja tämä koskee eritoten Lähi-Idästä tulleita.
Saattaa olla, että tämän blogin taustalla on samantasoinen, ala-arvoinen lukion matematiikka, kuin Kataisella.
Eikö ulkomaalaisperäisten roima yliedustus raiskauksissa olekaan niin huolestuttavaa?
Otsikoinnista päätellen näin ei ole Kontion ajatusmaailmassa.
Kuin RKP:n jonkin suomalaisvihamielisen kukkahattutädin kirjoittama blogi.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kirjoitukseni perusideana ei ollut olla maahanmuuttomyönteinen, vaan rikosvastainen ja ihmisarvoinen. Haluan vain tekstilläni osoittaa, että ulkomaalaistaustaiset eivät ole raiskaajia, vaikka muutama heistä onkin. Jos voit jotenkin osoittaa väitteeni vääräksi, ole kiltti ja tee se. En missään kohtaan tekstiä nimittäin puhunut sukupuolesta enkä "kaikista suomalaisista" mitään.

Kirjoitin pitkästä matikasta C:n. Se kyllä hieman hävettää kymmenen vuoden jälkeenkin, myönnetään.

Veli-Pekka Kortelainen

Irakilaisten alttius, siis raiskaajaksi on 50-kertainen muihin verrattuna. Se on siis 4900% suurempi.

Jos kuvittelemme, että juhannuskokon äärellä on 1000 irakilaista, niin todennäköisyys, tulla raiskatuksi eli että joukosta löytyy ainakin yksi raiskaaja, on samaa luokkaa kuin jos kokko olisi niin iso, että ympärillä olisi 50 000 suomalaista.

Naiselle tilastollinen riski tulla illan päätteeksi raiskatuksi jonkun tässä kuvitteellisessa irakilaiseurueessa olevan miehen toimesta on sama, kuin jos kuvitellaan, että Provinssirock-vetäisi tulevana kesänä puolensataatuhatta suomalais-penttiä ja jormaa, joiden joukosta löytyisi illan päätteeksi joku joka raiskaisi.

Siis tilastollisesti kummassakin tapauksessa muutama suominainen joutuisi todennäköisesti raiskatuksi.

On silti väärin yleistää tämä koskemaan kaikkia irakilaisia yhteisesti, sillä Irak ei ole etnisesti eikä kulttuurisesti yhtenäinen maa, ja eri ryhmien asenteissa ja käytöksessä on isoja eroja. Kuitenkin Suomessa oleskelevien irakin kansalaisten keskuudessa tämä on tilastollinen tosiasia.

Meillä ei liene tilastoja, miten nämä tuomiot jakautuvat Suomessa oleskelevien irakilaisten ryhmän sisällä sunniarabien, kurdien, kristittyjen assyrialaisten/kaldealaisten ja shiia-arabien kesken. Minulla on vahva ja perusteltu epäilys, että tapaukset painottuvat vahvasti islaminuskoisiin.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Jokainen raiskaus on tuomittava rikos joka tapauksessa. Raiskaukseen eivät johda todennäköisyydet ja tilastot, vaan muut seikat. Jos keskitymme noiden seikkojen korjaamiseen ja syiden ennaltaehkäisyyn, ehkä saamme raiskaukset vähenemään.

Siis: olisi syytä keskittyä raiskauksiin ja raiskaajiin, eikä osoittaa sormella jokaista ihmistä, joka on syntynyt samassa maassa kuin joku raiskaaja.

Veli-Pekka Kortelainen

Sormella osoittamisesta: luitko kommenttini loppuosan?

Islamin naiskuvan ja naisen arvoaseman sisäistänyt ihminen suhtautuu naiseen miehensä/isänsä omaisuutena yhtä "luonnostaan" kuin rasisti, joka on omaksunut käsityksen toisväristen ihmisten alempiarvoisuudesta, pitää toisvärisiä "luonnostaan" alempiarvoisina.

Tästä esimerkkinä Lähi-idän maaseudun meininki. Koska naista ei pidetä ihmisarvoisena subjektina, vaan hänon omaisuutta, objekti, hänen raiskatuksi joutumisensa on yhteisön silmissä hänen perheelleen ja suvulleen häpeäksi, koska ympäristö pitää perhettä/sukua vastuullisena tyyliin: "mitäs päästitte lampaanne yksin ulos ilman suojelijaa". Tästä syystä johtuvat ns. "kunniamurhat".

Syy on uskonnossa, ja siinä, että nainen on Koraanin määrittämänä "sieluton olento" ja "omaisuutta".

Muslimitaustaisen raiskaajan silmissä yksinäinen nainen on kuin karkuun päästetty lammas. Syyllisyys menee hänen silmissään joko lampaan, tai paimenen (isä/perhe) piikkiin.

kati sinenmaa

Tässä on tutkijan sormi:
"Tutkijat kiistelevät raiskaustilastoista":
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011102414630021_u...
"Suomalaiset ovat niin väkivaltaista kansaa, että siinä eivät ulkomaat helposti meitä ohita. Jokainen voi itse miettiä, miksi ulkomaalaisten rikollisuudesta tai seksuaalisesta väkivallasta on niin helppo lähteä puhumaan."

Timo Kontio.
Hyväksytkö nyt tutkijan väitteen, että sinä olet väkivaltainen?

On erityisesti huomioitava se, että maahanmuuttajien väkivaltaisuutta ei laiteta ainakaan geneettisyyden piikkiin, kun taasen median mukaan väkivaltaisuus on suomalaisten geneettinen erityispiirre. Media siis syyllistää koko kansan muutaman kymmenen suomalaisen teon tähden.

Suomalaisten väkivaltaisuutta ei siis pystytä edes korjamaan laeilla, koska se on meissä geneettistä. Toisaalta, maahanmuuttajien asenteita ei taasen saa kyseenalaistaa, koska se olisi puuttumista heidän kulttuurisiin tapoihinsa, eli rasismia.

Suomihan on taasen tässäkin listassa peränpitäjä:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_...

PS. Tuo ulkopoliittinen tutkija, Heini Kainulainen, ei kertonut, mistä hän on saanut tietää, että suomalaiset ovat väkivaltainen kansa. Luultavasti siksi hän ei sitä kertonut, koska se on yleinen uskomus, jota levitetään tiettyjen tarkoituksien saavuttamiseksi

EU-vertailu, Britannia väkivaltaisin
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/EU-vertailu+Br...

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

Katille

"Heini Kainulainen, ei kertonut, mistä hän on saanut tietää, että suomalaiset ovat väkivaltainen kansa. "

Olisiko tästä? Omasta linkistäsi?

"Kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n kaksi vuotta sitten julkaiseman tilaston mukaan Suomessa tehtiin suhteellisesti eniten henki- ja väkivaltarikoksia Länsi-Euroopassa.

Euroopassa Suomen edelle menivät WHO:n mukaan vain Baltian maat. "

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/EU-vertailu+Br...

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Suomi näyttää olevan EU:n neljänneksi väkivaltaisin kansa. En minä koe olevani väkivaltainen, mutta häpeän noita tilastoja. Siltikään en usko, että väkivaltaisuus on kansaa kokonaisuudessaan käsittävä ilmiö, vaan tilastollisesti osoitettavissa oleva seikka. Otsikko ja väite ovat raflaavia, enkä asetu puolustamaan kyseistä tutkijaa.

Sormella osoittamiseen viittasin yleisesti, en kommentoijaa syyttävästi.

kati sinenmaa

Ahaa! Se on siis tutkijoiden mukaan oikein, että kaikki suomalaiset syyllistetään väkivaltaisiksi, mutta jos 1,5 prosenttia Suomessa oleskelevista saa aikaan kolmasosan raiskauksista, niin sitä puoltatoista prosenttia ei saa syyllistää?

Lainaus: "Päätellen Niemen haastattelusta hän ei mainitse tätä ihmisryhmää lainkaan. 4,9 prossaa ulkomaalaistaustaisia, joista 1,9 ei ole Suomen kansalaisia. Kolme prossaa on Suomen kansalaisia ja tämän suuruisesta ryhmästä Niemi puhuu."

Kolme prossaa väestöryhmästä sisältää yleensä puolet ja puolet, ja koska raiskaustilastoissa sattui olemaan vain miehiä, niin syyllistetäänpä tutkijoiden esimerkin mukaan se puolitoista prosenttia, koska olemme tasa-arvoisia. Käykö päinsä?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kuten sanoin, en asetu puolustamaan tutkijaa. Yleisessä sivistyneessä julkisessa keskustelussa valtaväestö on "helpompi tuomita" kuin vähemmistö. Tämä johtuu valtahegemonioista ja "hyvistä tavoista".

Puolitoista prosenttia on tilastokikkailua joka tapauksessa. Tärkeitä huomioita on nähdäkseni siihen liittyen kaksi: yhtäältä 98,5 prosenttia kyseisestä kohderyhmästä ei kuulu tähän joukkoon. Toisaalta rikokset ja rikolliset ovat aina yksittäisiä. Niihin pitää suhtautua rikoksina ja rikollisina, eikä etnisinä ilmiöinä. Ei rikostuomioita voi langettaa ihmisille vain siksi, että hän kuuluu johonkin etniseen ryhmään, eikös juu? Hedelmistään puu tunnetaan.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Aimolle: Suomessa on ulkomaalaistaustaisia miehiä pitkälti toistasataa tuhatta. Oletan sinun tekstejäsi jonkin verran lukeneena sinun viittavan näillä nuorilla miehilläsi varmaankin islamilaisista yhteiskunnista tänne tulleisiin. Tilastokeskuksen mukaan (kun nopeasti taulukoin ja laskin) kielten mukaan jaotellun tiedon mukaan: about lisääntymiskykyisiä nuoria miehiä (laitoin iäksi 15-39-vuotiaita) on ao. yhteiskunnista näemmä Suomeen tullut asumaan noin 11000 henkeä.

Jos 11000 nuoresta miehestä parikymmentä tekee raiskauksia, niin vastaisin, etten ole erityisen huolissani näiden 11000 nuoren miehen seksuaalisesta ylivirittyneisyydestä.

Sen sijaan olen huolissani siitä, että noita raiskauksia tapahtuu joka tapauksessa ja noille parille kymmenelle on tottakai tehtävä, niinkuin oikeus määrää. Samoin tuollainen pitää ennaltaehkäistä. Ja tämä koskee myös kantasuomalaisia.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

HS 12.1.2010

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Suomi+ei+o...

Suomi ei ole erityisen väkivaltainen maa

Tilastojen perusteella väitteet maassamme vallitsevasta itäeurooppalaisen väkivallan perinteestä ovat vailla pohjaa.

Pertti Töttö Kirjoittaja on sosiaalitutkimuksen menetelmien professori ItäSuomen yliopistossa.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Jos alle viiden prosentin väestönosa on vastuussa kolmasosasta raiskauksia, on todellakin syytä huolestua.

Mielestäni naisten asema Suomessa pitäisi ottaa entistä enemmän osaksi kotouttamiskoulutusta.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Samaa mieltä, tottakai. Erityisesti naisten kouluttautumista pitäisi tukea.

kati sinenmaa

Se viisi prossaa kahtia, koska naiset eivät raiskaa

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Hmm. Ihan mahdollinen väite, vaan onko tuosta näyttöä?

kati sinenmaa

Minulla sattuu olemaan koneella viisi sivua käräjäoikeuden päätöksiä, joissa nimet ovat sellaisia, joita on tapana antaa pojille. Yleisin nimi on muhamed tai johdannainen.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ok. Kuulostaa, että sulla on siellä hauska harrastus.

Rauni Viren

M*h*m*d on yleisin raiskaajan nimi, ja sinusta tämän havainnon tekeminen on "hauska harrastus"?

Eikö sinua tippaakaan huolestuta ja hämmästytä, miksi tilanne on tämä?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Rauni: muslimimiesten keskuudessa Mohammed (yms.) on erittäin yleinen nimi. Jos oletetaan, että vaikka kymmenen miehen joukossa on kaksi muslimia, on todennäköistä, että molemmat ovat joltain etunimeltään Mohammedeja (tms.). Jos kaikki kahdeksan muuta ovat vaikkapa suomalaisia, niin Mohammed nousee todennäköisesti yleisimmäksi nimeksi, koska vastaavalla tavalla yleistä nimeä ei suomalaisessa nimikulttuurissa ole.

Viittasin "hauskalla harrastuksella" siihen, että joku kerää kotonaan käräjäoikeuden päätöksiä. Minä jätän sellaiset touhut suosiolla ja keskityn esimerkiksi liikuntaan sekä kavereiden kanssa maailman pohtimiseen. En sano, ettäkö omat harrastukseni olisivat millään tavalla paremmat.

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

Vaikea keskustella näistä, kun jotkut olettavat heti, että ulkomaalainen = maahanmuuttaja.

Tänne syntyy lapsia, joille vanhemmat eivät halua antaa suomalaista kansalaisuutta.

Kuten Timo puhui, jotkut voivat olla vain turisteja. Rajojen vapaus mahdollistaa myös sen, että Saksasta voi joku tulla tänne pelkästään raiskaamaan (toteuttamaan ehkä omaa fantasiaa) ja lähtee sitten heti pois. Kiinni jäämisen riski voi olla olematon. Muutenkin Suomessa voi "harrastaa" raiskausta niin, että tekee sen jossain toisessa kaupungissa kuin kotikaupungissa.

2/3 raiskauksista kuitenkin syyllistyy suomalaiset. Ongelma jää Suomeen edelleen, sillä vain ulkomaalaiset karkotetaan pois tuomion keston jälkeen. Se ei ole mikään ongelma kellekään, että naista hyväksikäyttänyt karkotetaan.

Mutta mites nämä 66% raiskaajien osuus? Mitä niille?

Raiskauksien määrää voidaan alentaa vain valistuksella ja aktiivisella tiedottamisella: suomalaisille ja ulkomaalaisille. Jos ulkomaalainen tulee Suomeen sotaa käyvästä maasta (esim. Irak), niin varmasti enemmän tätä puolta (raiskauksen ehkäisyä) pitää painottaa. Uskoisin myös, että tarvitaan terapeuttia, koska sotaa käyvässä maassa nähdään enemmän raiskauksia ja muita väkivallantekoja kuin normaalissa tilanteessa. Väkivaltaan tarttuminen voi olla helpompaa, jos tulee sotaa käyvästä maasta. Asenne tai käyttäytyminen voi muuttua. Sisällä voi olla myös pahaa oloa.

Rikoksen suorittajille (ne, joita ei voi karkottaa) kovempaa rangaistustasoa, terapeuttia ja muuta psykologisia asioita, koulun suorittamista ja työn hakuun valmistautumista.

Henri Kangas

...eli koska emme voi karkoittaa suomalaisia rikollisia, emme voi karkoittaa ulkomaisiakaan rikollisia?

Yritän oikeasti ymmärtää kaltaistenne ihmisten ajatuksenjuoksua, mutta täytyy sanoa että helppoa se ei ole. :(

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

Mene trollaamasta muualle. Hanki lukutaito.

Henri Kangas

Mira, oikeasti. Miksei Suomi (tai mikä tahansa maa) saisi karkoittaa ulkomaisia rikollisia? Sinulla on ilmeisesti vahvat tunteet tässä asiassa, ja koitan ymmärtää miksi.

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

Jos luit viestini, niin siinä sanotaan: "Ongelma jää Suomeen edelleen, sillä vain ulkomaalaiset karkotetaan pois tuomion keston jälkeen. Se ei ole mikään ongelma kellekään, että naista hyväksikäyttänyt karkotetaan."

Ei ole minullekaan mikään ongelma, että rikoksiin syyllistyneet _ulkomaalaiset_ karkotetaan.

Oliko tarpeeksi vahva viesti vai vieläkö ajattelit vääristellä?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Keskeisiä ongelmia tässä keskustelussa ovat nähdäkseni rasistinen suhtautuminen ulkomaalaisiin muka-yhtenäisenä joukkona, raiskausrikosten ylenkatsominen ylipäätään miesten keskuudessa (se kulki liian lyhyessä hameessa, itse kerjäsi, öhö-öhö, jne) sekä seksuaalisuudesta puhumiseen vaikeus.

Henri Kangas

Jep sorry, en huomannut tuota kohtaa, kun suurin osa kirjoituksestasi keskittyy kotoperäisten raiskaajien käsittelyyn.

Kauko Aatos

Noilta sun sattumaselittelyiltä vie pohjan pois se tosiasia, että ilmiö on vuosittain toistuva. Ja tilastollisesti erittäin merkittävä. Miten selität sen, että ilmiö on sama - tietysti aivan eri metriluokassa - ruotsissa ja norjassa.

Todellisuudessa tilanne on pahempi: joku rasisti oli nähnyt vaivan ja hakenut kaikkien tuomion saaneiden nimet helsingin käräjäoikeudesta jonain vuonna. Oli aika eksoottinen nimilista, vaikka enemmistö oli suomen kansalaisia.

Mutta asialle ei tulla tekemään mitään ja helsingistä tulee malmö.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Arvoisa pseudonyymi, ilmiö toistuu vuosittain. 2006-2009 neljän vuoden aikana rikostuomiomäärä vuosittain näyttää suht stabiililta. 2006: 61, 2007 80, 2008 83, 2009 98. Trendi näyttää hieman kasvavalta, mutta käsittääkseni raiskauslainsäädäntöä ja oikeusmenettelyä on hieman tiukennettu.

Koska lainsäädäntö on muuttunut ja oikeusmenettelyt yhtä lailla, päätin esimerkkiini ottaa vain yhden vuoden. Se ei silti merkitsevästi muuta tilastollisia todennäköisyyksiä, kun tarkoitukseni on osoittaa, että noin sata prosenttia maahanmuuttajataustaisista ei ole syyllistynyt raiskaukseen.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Timo Kontio tästä kirjoituksesta!

Tämän päivän Satakunnan Kansassa on Toni Viljamaan kirjoitus, jonka otsikko on: "Lähi-idän miehet raiskaavat Suomessa hälyttävän usein". Kuinka monta maata kuuluu Lähi-itään? -Irak, Iran, Jemen, Jordania, Egypti, Saudi-Arabi, Syria, Israel ja 9 muuta maata. Tässä on siis "hyvä" esimerkki mainitsemastasi otsikoinnista.

Jutun alussa Viljamaa toteaa, että "raiskaustilastot kertovat tylyä kieltä kotoutumispolitiikan epäonnistumisesta, sillä joka kolmas raiskauksesta tuomittu on ulkomaalainen."

Nyt on siis niin, että jotkut maahanmuuttajamiehet raiskaavat ja joidenkin mielestä se tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajien kotoutuminen on epäonnistunut! Raiskaavatko myös maahanmuuttajanaiset? Ja vaikka myös naiset raiskaisivat, ei se oikeuttaa yleityksiin. Onko raiskaustilasto kotoutumisen ja kotouttamisen ainut mittapuu? Ei ole.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ei ainakaan rikostilaston pitäisi olla keskustelua hallitseva elementti. On hyvä tunnustaa tosiasiat, kuten tässä tapauksessa tapahtuneet rikokset. Kuitenkin lähes 100 prosenttia ulkomaalaistaustaisista ei ole raiskaajia tai muita rikollisia. Se on yhtä vastaansanomaton fakta kuin tuo uutisoitukin.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Olkoot niinkuin siat pellossa - se on Gutierrez Soraisen onnistunutta kototuttamispolitiikkaa koraanikoulunkin pojille.

Käyttäjän amgs kuva

Simo-kulta, yksi raiskaus on liikaa, ja minusta tuntuu, että osa nettikeskustelijoista unohtaa tilastoista sen toisen suuren mokoman, joka rikkoo lakia. Ikään kuin raiskaus olisi OK, kun tekijän tausta on "OK".

Tiedoksi muuten, että käänsin jo maaliskuussa espanjaksi sen, mitä Suomen rikoslaki sanoo raiskauksesta: http://finlandiaendirecto.blogspot.com/2012/03/la-...

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ana Marialle.

Ulkomaalaisten yliedustus raiskausrikostilastoissa johtunee pitkälti lepsusta maahanmuuttopolitiikasta (=isot ovet auki turvapaikkaturismille).

Nettikirjoittelijoita raivostuttaa nimenomaan nämä raiskaukset, koska ne ovat poliittisten päätösten seurausta.

Toisaalta ne olisivat saatavissa kuriin helpostikin poliittisilla päätöksillä - ainakin niiden kasvu saataisiin pysähtymään puuttumalla rajusti humanitaarisen maahanmuuton määrään ja laatuun.

Näin ei todennäköisimmin kuitenkaan tule tapahtumaan, joka sekin lisää nettikirjoittelijoiden raivoa - ainakin minun.

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

"Ulkomaalaisten yliedustus raiskausrikostilastoissa johtunee pitkäli lepsusta maahanmuuttopolitiikasta (=isot ovet auki turvapaikkaturismille)."

Höpöhöpö. Sut on kyllä nyt niin aivopesty. Tuo on sitä kuuluisaa rasistista puhetta. Leimaat kaikki tulijat raiskaajiksi ja oletat, että vastaus on siinä, että ovet vaan kiinni. Teet jo siinä virheen kun sanot ulkomaalainen = maahanmuuttaja.

Itse näen niin, että viranomaisilla on ongelma vain siinä, että he eivät ole mitkään ns. ihmisystävälliset. Maahanmuutossa tarvitaan asiantuntijoita, ei pelkästään paperilappusien antajia. He olettavat, että tulijat ovat homogeeninen ryhmä, joka käyttäytyy robottimaisella tavalla ja nillä on samat, robottimaiset ajatukset.

Viranomainen ei ota huomioon taustaa, hänen kokemuksiaan (jotka voivat olla väkivaltakokemuksiakin) eikä välttämättä opasta mitenkään asettumaan Suomeen (onko heillä edes mitään kursseja? Valvotaanko sitä, että kursseja käydään ja tärkeintä, tarjotaanko niitä _kaikille_?).

Jos ainoa kontakti on yksi opaskirja ja yksi suomen kielen kurssi, jonka voi saada vasta vuoden päästä, koska jonottaminen kestää, niin en ihmettele, jos a) turhautuu b) ei tunne olevansa "kotona". Opaskirjalla ja jonottamisella voi saada aikaan erkaantumisen tunteen Suomesta. Varsinkin kun ei edes muistuta ihoväriltään valtaväestöä.

Siinä, kielitaidottomana ja kulttuurishokin keskellä, pitää aina odottaa (ulos lähtiessään tai arkiaskareitaan tehdessään), että joku toinen, ehkä toinen maahanmuuttaja, opastaa mitä on mitäkin. Kodinkoneet erityisesti ja miten maahanmuuttaja kokee shoppailun?

Esim. Olin Ikeassa, maksoin tavarat, perässä tuli maahanmuuttajat. He vahingossa keräsivät vain kaikki ne tuotteet, jossa luki "näyttelykappale". Heille tilanne oli noloa, sille he eivät tienneet, että se oli väärin. (eivät myös ymmärrä, että Suomi ei ole rangaistusvaltio. Ei se ole väärin, ettei tiedä miten asiat toimii) Mutta mistä he tietäisivät, että pelkästään viivakooditkin toimii hintoina?" jne. Käytännön tilanteet tulee jatkuvasti vastaan, ja toivoisin, että he saisivat perusteellisen opastuksen Suomesta.

Heikki Kosalainen

Jokainen raiskaaja kyllä tietää tekevänsä väärin ilman virkamiesten opastamistakin. Tulee noista teksteistäsi mieleen Satutäti Mielikki.

http://i40.tinypic.com/xf4oy.jpg

Henri Kangas

"Niin kauan kun yksikin suomalainen syyllistyy raiskaukseen, ei mielestäni meillä ole mitään syytä ylemmyyteen muita kansakuntia kohtaan."

On kyllä oikeasti työn ja tuskan takana, ennen kuin näille kontioille ja muille aivopestyille saadaan jonkinlainen realiteettien taju päähän. Pitkä ja kivinen polku on kuljettava. :(

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Mitä mahdat tarkoittaa, Henri? Onko suomalaisen tekemä raiskaus jotenkin hyväksyttävämpi teko kuin ulkomaalaisen tekemä? Minusta ei. Siksi hävettää suomalaisten puolesta. Yhtälailla tottakai tuo ulkomaalaisten tekemä osuuskin ahdistaa.

Henri Kangas

Kuten sanoin, pitkä ja kivinen polku on edessä, ennen kuin kaltaisesi saadaan pilvilinnoista takaisin maanpinnalle.

Aloitetaan urakka vaikka toteamalla, että jos tietyssä kulttuurissa (suomalaisen) raiskaus on hyväksytympää kuin valtakulttuurissa, asiaa ei voida lakaista maton alle vetoamalla tunteenomaisesti valtakulttuurin edustajien tekemiin raiskauksiin. Nämä asiat eivät ole yhteismitallisia.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Missä on eroteltu raiskauksen uhrien kansallisuudet? Väität tuossa käytännössä, että ulkomaalaiset raiskaavat suomalaisia. Näkemieni tilastojen mukaan voisi yhtä lailla väittää, että kaikki raiskausten uhrit Suomessa ovat kotoisin Hanti-Mansinskista.

Henri Kangas

"Näkemieni tilastojen mukaan voisi yhtä lailla väittää, että kaikki raiskausten uhrit Suomessa ovat kotoisin Hanti-Mansinskista."

Voithan sinä kaikenlaista väittää. Ja väitätkin. Itse asiassa luulen, että on hyvin mahdollista ettet tosiaan ymmärrä tiedossa olevien raiskausten uhrien olevan valtaosin kantasuomalaisia. Tätä juuri tarkoitin puhuessani pitkästä ja hankalasta urakasta.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Näytä minulle tilasto, tutkimus tai muu fakta, Henri, niin tutustun siihen. Muussa tapauksessa otan lausumasi pelkkänä uhkauksena.

Henri Kangas

En piruillessanikaan etsi sinulle "tilastoa tai faktaa" siitä, että raiskausten uhrit Suomessa ovat valtaosin suomalaisia. Pääsimme tällä kertaa polun alkuun, jatketaan opetusta joku toinen kerta. Joka tapauksessa kyse on vuosikausien urakasta.

Käyttäjän Juba kuva
Juba Ojala

Kaikki on näköjään yhtäläisesti samaa mieltä siitä, että kotouttamisen eteen on tehtävä jotain, joten..

Mitä Timo Kontion mielestä kotouttamisen eteen sitten olisi tehtävä?
Jos tiettyjen ryhmien kotouttaminen ei ole onnistunut missään muussa länsimaassa, niin millä eväillä se onnistuisi meillä täällä Suomessa?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

"Missään muussa länsimaassa" ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi Kanadassa kotouttamispolitiikka toimii loistavasti. Saksan ja Ranskan kotouttamispolitiikan virheet perustuvat vuosikymmeniä sitten tehtyihin huonoihin valintoihin. Me voimme oppia niistä vaikka kuinka paljon. Lisäksi merkittävä osa esimerkiksi Ranskan maahanmuuttajataustaisista on tullut vanhoista siirtomaista, mikä aiheuttaa selvästi hankausta kansanryhmien välille. Siis entiset isännät ja orjakansat eivät vieläkään ole päässeet samalle aaltopituudelle monessa tilanteessa. Toisaalta katsoen esim. Ranskan jalkapallomaajoukkuetta, on siellä oltava suht tyytyväinen kotoutumiseen. :)

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Tiedän. Ei Suomeenkaan rajalle kävelemällä pääse, vaikka eräät kansanedustajat niin väittävät.

Harri Rautiainen

"Tiedän. Ei Suomeenkaan rajalle kävelemällä pääse, ..."

Mutta rajan yli pääsee ilman papereita. Ihmiskauppiaat ja -salakuljettajat jopa kehottavat hävittämään dokumentit ennen Suomeen tuloa.

Jukka Mäkinen

Kumpaan ryhmään mahtavat kuulua ne ulkomaalaistaustaiset jotka ovat Suomen kansalaisia. Ei käy ilmi Aamulehden jutusta.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Päätellen Niemen haastattelusta hän ei mainitse tätä ihmisryhmää lainkaan. 4,9 prossaa ulkomaalaistaustaisia, joista 1,9 ei ole Suomen kansalaisia. Kolme prossaa on Suomen kansalaisia ja tämän suuruisesta ryhmästä Niemi puhuu.

Reijo Kamula

Heidän tilastointi on rasistisista syistä kielletty!

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ei tuo pidä paikkaansa. Kyllä valtiolla on hyvinkin tarkka tieto niistä Suomessa asuvista ja/tai työskentelevistä ulkomaalaisista, jotka eivät ole Suomen kansalaisia.

Sen sijaan eurooppalaisista, Schengen-sopimukseen kuuluvista maista tulleista turisteista ei ole listoja. Se johtuu Maastrichtin sopimuksen hengestä ja ihmisten vapaasta liikkuvuudesta. Tämänkin voi toki katsoa ongelmaksi, mutta hyviä puolia riittää yhtälailla.

Seppo Nieminen

Ja ruotsalaiset varmaan kuusi kertaa useammin raiskaajina kuin muut ja kolme kertaa useammin kuin suomalaiset.

http://www.ekspress.ee/news/kaardid_ja_edetabelid/...

kati sinenmaa

Huomio kaikille. Sanon tämän vain kerran, joten on parasta kuunnella tarkoin:

Meidän tulisi verrata Suomen tilastoja esimerkiksi Lähi-Idän maiden raiskaustilastoihin. Valitettavasti ne maat eivät tilastoi raiskauksia, koska niiden uskonto sanoo naisen on annettava, jos mies kiltisti pyytää.

Minulla on silti hyvin inhottava tilasto, koska me suomalaiset rakastamme niitä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

Huomatkaa erityisesti Ruotsin erittäin korkea luku. Tosin siellä maahanmuutto on jo niin pitkällä, että sen pitäisi näkyä raiskauksia alentavasti, koska tutkijoiden mukaan maahanmuuttajien osuus tilsastoissa laskee väkivaltaisuutta. Ilman maahanmuuttajia Ruotsi olisi ylivoimaisesti väkivaltaisin maa, koska viikingit olivat tunnetusti kaikkein raakalaismaisin ryhmä mitä ikinä on ollut

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Miksihän tuossa Wikipedian (joka toki ei yleisesti esitä tieteellistä faktaa) artikkelissa kohdassa "Under reporting" ei mainita Lähi-itää raiskaustilastojen aliarvioinnin osalta toisin kuin Kati tässä tekee? Ah, eihän niitä Lähi-idän maita edes ole tässä esitetty. Löytyisikö WHO:lta jotain kattavampaa, jos kerran YK:la ei ole?

Sotaraiskaukset ovat kyllä kiistatta yleisin ja puistattavin tilastoissa nostavasti näkyvä ilmiö.

kati sinenmaa

Jos jollakin tietoa Lähi-Idän maiden raiskaustilastoista, niin tänne vaan. Yleisin tieto, mikä minulla on, on se, että islamissa naista ei voi raiskata, koska uskonnon mukaan naisen tulee suostua. Teokraattisissa maissa lakiin ei voi kirjata raiskausta, koska uskovaiset ovat viattomia.

Jos joku ei usko, niin minulla on koneella satoja linkkejä kirjoituksiin ja videoihin, joissa muslimit sanovat, että he ovat viattomia. Jopa Lontoon pommi-iskun yhteydessä muslimeita pyydettiin se tuomitsemaan, mutta muslimit sanoivat, etteivät he voi tuomita uskon veljiään, koska Koraanissa jokainen muslimi on viaton.

Ja juuri tuossa on se syy, miksi tietyistä maista tulevia ei voi integroida länsimaalaisuuteen. Islamissa siis on mahdotonta, että joku olisi raiskaaja. Juuri tuohon muuan mies viittaa, kun hän sanoo: "Minun maassani ikä ei ole este"
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/pikaruokalassa-...

En minäkään voi muslimeita syyttää raiskauksista, koska he eivät ihan aikuisten oikeesti koe tekevänsä mitään väärää. Koettakaa jo herranen aika ymmärtää muslimeja!

Minun puolesta muslimit ja muut maahanmuuttajat saavat suorittaa tekojaan, koska se on heidän tapansa. Minä syytän suomalaisia siitä, että he syyllistävät maahanmuuttajia teoista, joita he eivät voi kertakaikkiaan tehdä.

Kuten islamissa sanotaan: Muslimia voi ymmärtää vain toinen muslimi.

Seppo Nieminen

Voisiko tästä jopa ajatella niin, että tietyt ihmisryhmät raiskaa täällä mahdollisesti jopa ääretön kertaa enemmän kuin kotimaassaan.?

Toi edellinen meni vähän huonon huumorin puolelle(tai ainakin yrityksen), mutta saattaa olla mahdollista, että tuomioita tulee ääretön kertaa enemmän.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Niin siis että nollalla ei voi jakaa?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Blogipalstoilla tuomio on kuitenkin selvä: maahanmuuttajat ulos Suomesta, kun raiskaavat niin paljon."

En minä ole ainakaan tuollaiseen tulkintaan päätynyt, kun muutamia nettikeskusteluja olen seurannut. Minusta viesti on, että ne maahanmuuttajat, jotka raiskaavat, ulos Suomesta.

Niin kauan kun yksikin suomalainen syyllistyy raiskaukseen, ei mielestäni meillä ole mitään syytä ylemmyyteen muita kansakuntia kohtaan."

Ei ehkä ylemmyyteen muita kansakuntia kohtaan, mutta maahanmuuttopolitiikkaan se mielestäni voi ja saa vaikuttaa. Itse ainakin ajattelen niin, että jos muuttaa toiseen maahan, niin siellä pitäisi käyttäytyä mahdollisimman hyvin. Näinhän meille suomalaisille on toitotettu jo iät ja ajat. Kun matkustelet (tai asut ulkomailla), pitää käyttäytyä erityisen hyvin ja muistaa, että on oman kotimaansa lähettiläs ja edistää hyvää Suomi-kuvaa maailmalla.

Kun itse asuin ulkomailla, yritin kyllä elää oikein erityisen kunnollisesti ja maan lait ja tavat huomioiden. Hyvä, jos punaisia päin joskus uskalsin kävellä, kun oli kiire jonnekin. Erityisesti tuo hyvä käytös on minusta tärkeää ja oletettavaa, jos itse pakenee sortoa ja vainoa, ja se toinen maa hyvää hyvyyttään tarjoaa turvapaikan. Ruokkivan käden pureminen pitäisi kyllä olla raskauttava asianhaara.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kuulostaa ihan reilulta. Samaa itsekin pyrin toteuttamaan. Lisäksi totean, että raiskaaminen on mielestäni aina ja kaikkialla tuomittavaa. Riippumatta ympäröivästä kulttuurista.

Ja jos olemme päätyneet erilaiseen lopputulokseen, olemme joko lukeneet eri blogeja tai ehkä luemme tekstiä erilaisesta perspektiivistä.

Heli Hämäläinen

Timo Kontio raiskaa siis kaksi kertaa kun ulkomaalainen kerran?

Eila Jokimaa

Onhan se suunnaton ylilyönti, jos väittää että raiskaaminen olisi huomattavasti yleisempää kaikkien ulkomaalaisten keskuudessa. Suurin osa ulkomaan kansalaisista on kuitenkin virolaisia ja venäläisiä, jotka eivät erityisemmin korostu raiskaustilastoissa. Eräistä Afrikan maista, Turkista ja Irakista tulevat siirtolaiset käsittävät noin 10% ulkomaan kansalaisista. Kun eliminoidaan luonnollisesti kaikki naiset, lapset ja vähemmän raiskaavat vanhemmat miehet, niin tämä tarkoittaa käsittääkseni sitä, että noin 2000 nuoren alle 30-vuotiaan miehen joukosta noin 30 saa tuomion joka vuosi raiskausrikoksessta, joista tietenkin suuri osa on samojen henkilöiden tekemiä. On todennäköistä, että näiden miesten keskuudessa jokin tekijä lisää heidän yliedustustaan raiskaustilastoissa. Koska raiskaukset ovat huomattavasti alituomittu rikostyyppi, niin luultavasti nämä henkilöt käyttäytyvät tavalla, joka on erityisen epäsovinnaista ja edesauttaa kiinni jäämistä. Vaikka kaikki näistä edellä mainituista 20 000 ulkomaan kansalaisesta eivät tietenkään raiskaa, niin se ei tarkoita etteikö heidän keskuudessaan olisi tekijöitä jotka aiheuttavat epäsovinnaista käyttäytymistä.

Olli Polli

Lopujen lopuksi on yksi ja sama kuka raiskaa ! Raiskattu kärsii yhtä paljon oli raiskaaja Ville tai Mohammed.

Ratkaisuksi ongelmaan tarjoaisin laillistettuja ilotaloja ja rangaistuksien nostamista raiskausrikoksista huomattavasti.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Ymmärtääkseni suurin osa raiskauksista on tilastoimattomia. Siitä huolimatta maahanmuuttajien yliedustus raiskaustilastoissa on kiistämätön tosiasia.

Tähän on kaksi ratkaisua:

1) kovennetaan raiskauksien rangaistuksia.
Raiskauksesta tulisi aina saada ehdoton vankilatuomio, jota ei voi kärsiä mielenterveyspotilaille tarkoitetuissa laitoksissa, kuten nykyään voi sen nojalla että seksuaalirikollisia kiusataan vankilassa. Ehkä olen sairas/sadisti mutta saan jonkinlaista pidän ajatuksesta että raiskaaja itse joutuisi raiskauksen kohteeksi vankilassa (vaikka Suomen vankiloissa vankien väliset raiskaukset ovatkin harvinaisempia kuin monissa muissa maissa). Sekä maahanmuuttajien että kantaväestön enemmistö varmaan kannattaa tietyissä tapauksissa karkottamista.

2) laillistetaan prostituutio.
Rangaistuksien koventaminen olisi varamaan kansalaisten, mukaanlukien itseni, oikeudentajua lähempänä. Voi silti paljastua että tämä vaihtoehto onkin toimivampi.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

raflaavia ehdotuksia, leo. täytyypä pohtia. raiskauksista jaetut rangaistukset ovat kyllä olleet mielestäni tässä viime aikoina julkisuudessa esilläolleiden tapausten kohdalla ainakin harmillisen vähäisiä.

raiskauksen syynä ei ymmärtääkseni useinkaan ole seksin puute, vaan mielenterveyden häiriö tai hetken mielijohde, joka nousee vallanhimosta. täten prostituution laillistaminen ei välttämättä raiskausten määrää vähentäisi.

Henri Kangas

Huh. Selailin noita Optulan tilastoja ja törmäsin tähän:

Poliisin tietoon tulleisiin rikoksiin syylliseksi epäillyt ulkomaalaiset kansalaisuuden mukaan vuonna 2008

Kansalaisuus: Irak
Epäiltyjen lukumäärä: 1655
Epäiltyjä, joiden kotipaikka suomessa: 1511
Kansalaisia Suomessa: 3238
Epäiltyjä 1000 henkeä kohti: 466

Siis mitä helvettiä? Joka toinen irakilainen on ollut epäiltynä rikoksesta!?! Toivottavasti ymmärrän jotain väärin...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Termi "rikos" kuulostaa hurjalta, kun puhutaan liikennesäännöistä, mutta Optulan Hannu Niemeä lainatakseni:

"Ulkomaalaiset, kuten suomalaisetkin, ovat useimmin epäiltynä liikennerikoksesta (45 % vuonna 2005 ja 46 % vuonna 2004)."

Matti Vuorio

Suomalaisilla kai tarkoitetaan tässä SUOMEN KANSALAISIA !? Etnistä taustaa ei kai mitenkään tuoda esiin ? Minusta ei ole tärkeää, mikä leima on passissa, vaan henkilön kehityshistoria !

Harri Rautiainen

"Suomalaiset miehet raiskaajina kaksi kertaa useammin kuin muut"

Miten ne kerkiivätkin?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

" Pekka Siikala,
Suomessa raiskaavat myös suomalaiset ja sitä, kummat raiskaavat lopulta enemmän, ei tiedetä."

Siikalalta tyypillistä tajunnanvirtaa joka on aina samaa mutua...
Kaikki Siikalan tämän aiheen alla kirjoittamat kommentit ovat yhtä tyhjän kanssa, eikä anna mitään lisäarvoa keskustelulle.

Siikala on jankkaaja.....Tyhjänjankkaaja...

Avaaja laittaa suomalaiset,- ja ulkomaalaiset raiskaajat vastakkainasetteluun blogissaan.

Nyt on niin, että asiaa voisi lähestyä sitä kautta, kuinka suomalaiset käyttäytyvät "ulkomaalaisina" isäntämaansa naisia kohtaan.

Suomalaisia on muuttanut satoja tuhansia Ruotsiin. Mikä on suomalaistaustaisten osuus Ruotsalaisiin naisiin kohdistuneessa raiskausrikollisuudessa?

Mikä puolestaan on Suomessa asuvien ulkomaalaistaustaisten osuus suomalaisten naisten raiskautapauksissa?

Näitä voitaisiin vertailla, onko suomalainen vieraassa kulttuurissa yhtä raiskausherrkä , kuin meidän ulkomaalaistaustaisemme suomalaisessa kulttuurissa.

Minulla ei ole tietoa, mutta uskallan uskoa, että suomalaiset slussenin sissit kunnioittavat emäntämaansa naisia paremmin, kuin meille tulleet muuttajasissit.

Maria Viljamaa

Jos olisit viitsinyt lukea tarkemmin, oli kyse tästä:

Hannu Niemi, Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos:

– Suomessa raiskaavat myös suomalaiset ja sitä, kummat raiskaavat lopulta enemmän, ei tiedetä.

Eli Hannu Niemi sanoi näin.

kati sinenmaa

Jos Hannu Niemi ei sitä tiedä miksi hän sitten ylipäätään teki tutkimuksen ja jopa julkaisi ja perin juurin kummallisella nimellä; että ulkomaalaiset ovat syyllisiä kolmasosaan... Jotakin tuossa nyt varmasti tiedetään, eikä voi työntää päätään pensaaseen, ettei tiedetä.

Meillä on vielä sellaiset käsitteet kuin "suhteellinen" ja "absoluuttinen". Niitä kannattaisi käyttää

Z Man

Se, että oletat yleisesti tuomittavan ulkomaalaisia jonkun poikkavan yksilön käyttäytymisen takia, on erittäin loukkaavaa, sillä olet nyt mennyt tuomintsemaan myös minut noiden muiden joukossa.

Hyi sinua, tuomitsen sen takia nyt sinut, sinä yleistelevä hurskastelija.

Ehdotan itsekunnioituksemme säilyttämiseksi, että seuraavaksi siirrytään joukolla metatuomioihin kvanttitodellisuudessa.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kiitos kritiikistä, arvoisa pseudonyymi. Itsekunnioitukseni on jo aikaa sittne mennyt. Joukolla siirtyminen saattaisi myös harmittaa Joukoa, joten on parempi kysyä häneltä ensin lupa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

On hauska nähdä se, että kollektivisti korostaa näissä asioissa yksilökeskeisyyttä ja "yksittäistapauksia"

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Viittanet minuun? Millä perustein kutsut minun "kollektivistiksi" ja miksi se millään tavoin olisi ristiriidassa tekstini kanssa.

Käyttäjän Darkki kuva
Antti Alanen

Hyvä Timo, kerrankin rauhallinen ja hyvä kannanotto tähän asiaan. Tästä voitaneen saada asiallistakin keskustelua aikaan.

Käyttäjän Darkki kuva
Antti Alanen

"Jos kyse on samasta henkilöstä, kannattanee tarkistaa v:n 1990 puoluejäsenyys (=sd). U-hups!
Perussuomalaiset perustettiin Wikipedian mukaan v. 1995:)"

Ööh? Mitähän tuo fakta muuttaa ihmisestä? U-hups.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Minkälaisen entiteetin "ulkomaalaiset" muodostavat? Onko se jokin yhtenäinen geeniperimä vai kulttuurillinen yhteys?

Tämän kohun on aiheuttanut ilmeisesti irakilaisten tekemät raiskaukset.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Se entiteetti muodostuu vain ekskluusion kautta suomalaisuutta tarkastellen. Sinänsä pöhkö termi ylipäätään. Irakilaiset tässä taisivat olla esimerkkinä etnisestä ryhmästä, joka yliedustautuu tilastoissa. Tapaukset ovat vain sen verran vähäisiä, että eri syitä tälle on löydettävissä läjäpäin.

Jukka Mäkinen

Pitäisiköhän tutkia ja tilastoida raiskaajien puoluekanta. Siitähän vasta otsikot saisi.: "Demarit raiskaavat enemmän kuin muut!!!"
ja "Kookoomuslaiset johtavat pahoinpitelytilastoa!!"

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Se oliskin raflaavaa. Jännästi kuitenkin mielestäni tärkeää ei ole se, kuka raiskaa tai millaista sosioekonomista ryhmää hän edustaa vaan se, että joku ylipäätään raiskaa. Teko siinä on tuomittava, eikä ihmisen viiteryhmä.

Toimituksen poiminnat