Timo Kontio Kommentteja maailman menosta, uusista tuulista ja menneen talven lumista. Tavoitteena vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Katkeavatko halla-aholaisen liikkeen kahleet?

Kaikki päättyy aikanaan. Niin myös ristiriidat ja mainen kunnia. Tänään kohdattiin taas tästä muistutus.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti tänään keskiviikkona esittävänsä huomenna puolueen eduskuntaryhmälle, että hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho erotettaisiin määräajaksi ryhmästä. Syynä tälle oli Halla-ahon esittämä ajatus siitä, että kreikkalaiset pitäisi panna aisoihin. Jos ei muuten niin panssarivaunuin. Näin vahva fasistinen viesti oli liikaa puheenjohtaja Soinille.

Selvää on, ettei Halla-aho edusta perussuomalaisten perusäänestäjän profiilia. Yhteiskuntapolitiikka-journaali julkaisi uusimmassa numerossaan tutkimuksen perussuomalaisten äänestäjäkunnasta. Keskimääräinen perussuomalaisten äänestäjä on vanhakokoomuslainen työläismies. Tähän nähden äärioikeistolainen, eiralainen tohtorismies on ylikoulutettu, suoranaista sivistyneistöä.

Oletan, että Halla-ahon erottaminen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä johtaa myös hänen esikuntansa irtautumiseen. Mielenkiintoista on se, että JH-A:n erottamisen ryhmästä nosti esiin puolueen puheenjohtaja, jolla ei pitäisi olla sananvaltaa ohitse ryhmän puheenjohtajan. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ruohonen-Lerner totesi vain, että hän vastaa eduskuntaryhmästä, mutta Soini päättää puolueen linjan.

Nyt tämä raja murtui selkeästi. Kesäiseen puoluekokoukseen viitaten puolueväki seuraa kuin messiaanisessa liikkeessä johtajansa Soinin toimia hänen sanojaan toistellen. Johtajuus eduskuntaryhmässä vaikuttaa ainoastaan muodolliselta. Jos halla-aholainen porukka ei irtaudu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, voi edessä olla johtajuuskiista: Ruohonen-Lerner saattaa saada vastaansa voimakkaan haasteen.

Mutta mikä on halla-aholaisen liikkeen tulevaisuus? Syntyykö eduskuntaan jälleen uusi eduskuntaryhmä? Kymmenen halla-aholaista perussuomalaista kansanedustajaa muodostaisi merkittävän poliittisen yhteisön eduskunnan suureen saliin. Viime viikolla tämä ryhmä nousi erityiseen rooliin maamiinakeskustelussa vastustaen kohta jo vuosikymmen sitten tehtyä periaatepäätöstä. Mitä uutta halla-aholainen eduskuntaryhmä voisi tuoda keskusteluun? Homma-foorumin ja äärioikeistolaisen nettikeskustelun perusteella uskallan vastata, että heidän tärkein viestinsä on taantumuksellinen, rasistinen ja ihmisoikeuksia sortava.

Tässä ohessa voi jatkaa pohdiskelua siitä, mikä on perussuomalaisten tulevaisuus. Puoluekokouksessaan he kannattivat yhdellä suulla puheenjohtajansa Soinin asemaa ja viestiä, mutta tämän jälkeen yhteinen viesti ei ole tullut kuin yhdestä suusta, vaan se on tullut vain yhdestä suusta. Muta puolueen puheenjohtajistossakin on edustuksensa halla-aholaisella liikkeellä. Yhteiskunnallisen keskustelun näkökulmasta tämä porukka on selkeästi puolueen äänekkäintä ja järjestäytyneintä.

Halla-ahon lähtö eduskuntaryhmästä ja puolueen ykkösketjusta voi siis tarkoittaa myös perussuomalaisen liikkeen hiljenemistä ja rasistisen keskustelun aiempaa selkeämpää marginalisoitumista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Hannu Keränen

Toivottavasti nyt alkaa persujen alamäki marginaalipuolueeksi, johon kastiin se kuulukin. Tanskassa rasistit ovat tappiolla, demarit ovat voitolla, kohta ehkä Suomessakin nähdään PS adingossa.
Populismilla ei talouden alamäessä paljon asioita hoideta, kun kaikki riippuvat samassa hirressä, ja tarvitaan ei-populaareja toimia taluden ja maan pelastamiseksi. Siinä ei miinat paljon auta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kiusallista perussuomalaisille, mutta kun huomenna on nukuttu yön yli, on Soinilla, Ruohonen-Lernerillä ja Halla-aholla mahdollisuus sopia asiat mahdollisimman vähin vahingoin. Halla-aho on sitäpaitsi itsekin myöntänyt menneensä liian pitkälle ja kirjoittaneensa tunnekuohussa.

Mitä tulee Halla-ahon alkuperäiseen kommenttiin sotilasjuntasta ja panssareista, voi tuo tosin olla juurikin se tie, mitä Kreikka on ennen pitkää oikeasti käymässä, jos talouskriisin hoitoon ei saada jämäkkyyttä ja järkeä koko EU:ssa heti. Esimerkiksi toisen Kreikka-paketin runnominen läpi vastentahtoisissa EU-jäsenmaissa tulee olemaan todella vahingollista niin poliittisesti kuin taloudellisestikin.

Loppukaneettina, tänään julkaistu Kataisen ja Urpilaisen -7 miljardin euron loppusumma budjetissa on täysin edesvastuutonta ja välinpitämätöntä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kontiolle myös huomautus: sarkasmitutkasi kaipaa hieman säätämistä.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kiitos huomautuksesta. Täytyy tsempata silloin, kun kirjoitin sarkastisesti. Tässä blogitekstissä ei ollut kyse sarkasmista missään vaiheessa. Ihan vain huomautukseksi.

Jukka Korhonen

Eipä ollut sarkasmia, ei.
[sarkasmia]Vain viiltävän tarkkaa analyysiä:[/sarkasmia]

"äärioikeistolainen, eiralainen tohtorismies (Halla-aho)"

"halla-aholainen eduskuntaryhmä ... Homma-foorumin ja äärioikeistolaisen nettikeskustelun ... heidän tärkein viestinsä on taantumuksellinen, rasistinen ja ihmisoikeuksia sortava."

Disclaimer:
Tämä kirjoitus ON sarkastinen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Alan jo epäillä, että sarkasmisi on niin syvällistä että olen pudonnut kärryiltä jo aikoja sitten, mutta sanonpahan kuitenkin: En tarkoittanut, että sinun kirjoituksesi olisi sarkastinen vaan, että se Halla-ahon "kohukirjoitus" on.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Sarkasmi on huumorin muoto. JH-A:n lausuntojen sisältö on lähes poikkeuksetta tässä mainitun kaltaisia. Jos siihen on suhtauduttava huumorilla, niin sillä peruusteella koko JH-A on ihan läppä. Ihmeen vakavasti silti hänen seuraajansakin hänet ottavat.

Ei kansanedustaja voi vitsailla asioilla, jotka koskettavat ihmisoikeuksia. Suomessa vallitsee sananvapaus, mutta se vapaus sisältää myös julkisen vastuun. Nyt JH-A joutuu tilille sanoistaan ja hyvä niin. Niin oletan itsekin omilla sanoillani pääseväni.

Jukka Korhonen

"Sarkasmi on huumorin muoto. JH-A:n lausuntojen sisältö on lähes poikkeuksetta tässä mainitun kaltaisia."

Olen samaa mieltä kanssasi, kansanedustaja ja valiokunnan puheenjohtaja ei voi heittää läppää samassa tahdissa äänestäjiensä kanssa.
Mutta sehän ei olekaan tässä se pointti, eihän?

Pointti on siinä, että kaikki tietävät, että H-a heitti läppää, mutta silti käsittelevät asiaa kuin hän olisi oikeasti vaatinut panssareita kadulle. Se on pointti tässä.

Luuletko sinä, että H-a tarkoitti tosissaan, että Kreikassa pitäisi panna panssarit kaduille?

Tiedätkö ketään kuka olisi ottanut tämän vaateen tosissaan? Ai, et vai? Sitä minäkin.

Siis ongelma on H-a:n liiallinen läpänheitto. Tämäkö on niin tärkeä asia, että koko media räyhää pääkirjoituksia myöten ja osa poliitikoista riekkuu aivan kuten Norjan verilöylyn jälkeen? Ja Soini päättää pistää H-a:n jäähylle?

Jollakin viiraa nyt ja se ei ole H-a.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Olen keskustellut aiheesta parinkymmenen ihmisen kanssa, eikä yksikään pitänyt Halla-ahon heittoa vitsinä. En kai jaksaisi käyttää elämästäni puolta tuntia blogitekstin kirjoittamiseen kommentoidakseni vitsiä.

Fingerporit ovat vitsejä. Politiikka on arvokeskustelua. JH-a:n ihmisoikeuksia loukkaavat arvot eivät ole omiani. Vastustan niitä ja siksi niistä kirjoitan.

JH-a ei ole missään todennut kirjoittavansa aina vitsejä. Koska hän ei mitenkään erittele julkisesti vitsejä ja tosiasioita, lähtöoletus on se, että hän puhuu tosissaan. Eikö sellainen ole ihan normaali asennoituminen sosiaalisiin tilanteisiin?

Ja koska Halla-aho otti vastaan tuomionsa eduskuntaryhmältä, myöntää hän virheensä. Jos hän olisi pitänyt asiaa vitsinä, hän kai olisi tätä painottaen kiistänyt tekonsa.

Jorma Laine

"JH-a ei ole missään todennut kirjoittavansa aina vitsejä. Koska hän ei mitenkään erittele julkisesti vitsejä ja tosiasioita, lähtöoletus on se, että hän puhuu tosissaan. Eikö sellainen ole ihan normaali asennoituminen sosiaalisiin tilanteisiin?

Ja koska Halla-aho otti vastaan tuomionsa eduskuntaryhmältä, myöntää hän virheensä. Jos hän olisi pitänyt asiaa vitsinä, hän kai olisi tätä painottaen kiistänyt tekonsa."

Hän kyllä myönsi että olihan se "vähän harkitsematonta puhetta"

MUTTA
Tänään hän mainitsi, yllättäen, että media on vääristellyt taas hänen sanomisiaan. Eli vastuu kännettiin taas medialle hänen kirjoituksestaan.

Se on kummallista, että yksi tikku-ukko-karikatyyri voi päästellä tuossa asemassa suustaan mitä vaan, kenenkään puuttumatta asiaan. Noh, Soini yritti ja kaksi viikkoa jälkkäriä Juzzi saikin. Mitä sitten? vaikuttaako se jollain tavalla johonkin? Tuskimpa.

Näen tässä enää yhden vaihtoehdon ja se on kaksi puoluetta. Halla-aholaiset ja perussuomalaiset. Aikaa myöden näin varmasti tulee tapahtumaankin, milloin, jää nähtäväksi.

Halla-aho kannattajineen alkaa käymään liian kalliiksi PerSuille Soinin hermoissa ja - uskallan ennustaa - tulevien eduskuntavaalien äänissä mitattuna. Ilman Halla-ahoa, Hirvisaarta, hakkaraista jne.. Persut voisivat saada vieläkin isomman jytkyn, ja olla oikeastikin Perussuomalainen puolue eikä rasimiin profiloituneen kirjavuuden ja epäyhtenäisyyden malliesimerkki.
Ainakin Hallis on ilmaissut monesti kirjoituksissaan (ironisesti, että voi kiistää sen tarkoituksen myöhemmin, jos joutuu ahtaalle) halunsa eriytyä PerSu linjasta ja tämä panssarivaunu-kommentti oli yksi näistä(freudilaisista?) lisahduksista. Ehkäpä hän pelkää kuitenkin, ettei Suomessa olekaan tarpeeksi fasistis-mielisiä äänestääkseen tuota uutta puoluetta.

Jukka Korhonen

Timo Kontio:
"Olen keskustellut aiheesta parinkymmenen ihmisen kanssa, eikä yksikään pitänyt Halla-ahon heittoa vitsinä."

Höpön höpön höpön höpö.

Nämä "parikymmentä" ihmistä eivät takuulla luulleet JHan vaativan panssareita ihmisten kimppuun.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Nyt meni kyllä sulla pahsti puurot ja vellit sekaisin.

Eihän tässä kukaan, missään, milloinkaan maininnut panssarivaunujen olevan sitä varten, että niillä ihmisten yli ajettaisiin tai muuten vahingoitettaisiin. Sotilasjuntasta tässä on kyse. Minä olen demokraatti ja vaadin kansanvaltaa. Sotilasjuntta taas on fasismia ja väkivallan käyttöä kansan tahdon ylitse.

Hannu Rytilä

Kreikalta on rahat lopuu. Demokratia ei enää toimi. Tarvitaan jämäköitä päätöksiä johon pystyvät vain valistuneet yksinvaltiaat = armeija.

Tätä Jussi tarkoitti. Tarkemmassa analyysissä hänen kirjoituksensa ovat olleet valitettavasti oikeita.

Harri Rautiainen

Soini puhui eduskuntaryhmästä erottamisesta yhdeksi kuukaudeksi.
Ja täällä jo riemuitaan ryhmän lopullisesta hajoamisesta?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ei kai täällä kukaan riemuinnut. Spekulaatiotahan tämä on. Ja aina aika ajoin spekulaatiot muuttuvat todeksi.

Käyttäjän Keskipohojalainen kuva
Juha Koski

Ei katkea. Nostakoon käden ylös se joka ensin heitti kiven?
Siis oletko se sinä?
Pohdiskelet ääneen asiaa mutta mikä on sinun vaihtoehtosi?
Kerro selvästi mitä SINÄ olisit tehnyt vastaavassa tilanteessa?
Ai niin, ei sua kukaan noteraa jostain syystä....
Vai olenko väärässä? Jussi kun avaa suunsa media kuuntelee.
Kuunteleeko ne sua? Miksi ne eivät kuuntele sua?
Miksi sä et oo esillä? Jussi ei halua esille mutta media haluaa Jussin esille. No sä sanot et Jussi kärjistää, tee säki samoin vai eikö puolueen imago kestä?
Heitä ny peliin jotain ihan uutta ja omaa, unohda Jussi sun muut.....

Harri Rautiainen

Kuunnellaan asiantuntijoita.
Demareilla on aiempaa kokemusta puolueen hajoamisesta.

Harri Rautiainen

"Mites SMP:llä"

Timo Kontio kyllä ilmoittaa olevansa demari.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Taitaa tuo Janne viitata siihen, että perussuomalaiset oli aiemmin nimeltään SMP, joka hajosi pari vuosikymmentä sitten omaan mahdottomuuteensa. SDP:n hajaannuksesta on jo puoli vuosisataa ja se päättyi fraktioiden yhdistymiseen jälleen samaksi puolueeksi. Samaa ei koskaan tapahtunut SMP:lle.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Hassua, että väität, ettei kukaan noteeraa. Noteerasithan sinäkin.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Jätän kivenheitot ja kädennostot muille, mutta kyllä, jos noteeraamista tai eduskuntavaaleissa saatuja ääniä käytetään mittarina, niin persuja "kuunnellaan" (lähinnä luetaan netistä) ja tuossa asemassa typerillä lausahduksilla pääsee "mediaan". Näiden persujen mielestä tosin media on aina väärässä, kun nostaa asioita esille, mutta niin vaan taas esim. Hesari käsitteli Halla-ahon Facebook-päivitystä pääkirjoituksessaan(!).

Jos medianäkyvyys on mittari, niin kyllä Big Brotheriakin nostetaan esille- ja ihmiset kai katselevatkin sitä.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Ei tasan katkea. Niinkauan kun vanhat kusipää puolueet eivät ryhdy toimenpiteisiin maahanmuutto politiikan suhteen on Jussin kaltaisilla erittäin laaja ja alati kasvava kannattaja joukko. Eläköön!!!!! PS, se aito suomalainen puolue ja ainoa joka ajaa suomalaisten etuja ja uskaltaa pistää hanttiin Saksalle ja Ranskalle

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Aika Hassua.
oppositiopuolueen punaposkinen edustaja on irtiottoineen kaikkien puheenaiheena. Facebookin kirous iski Jussiin taas.

Oikeasti on humoristista, että aikuinen mies ei pysty pitämään sisällään sisäistä lastaan, joka näkee leikin kaikessa.
Ptruu, tankki ajaa tänne Kreikkaan tässä, tässä toinen sen kylkieen, jne.

No minullakin on ilmeisesti jotain samanlaista vikaa. Koska kirjoittelen tänne.

Oikeaasti on tärkeämpää mietittävää menossa kuin Jussin posket.
Vaikkapa perustuslaki.
Vai lieneekö sillä niin väliä.

Hannu Rytilä

Erittäin tyhmä kommentti, vaikka vähän peruutitkin lopussa.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Perussuomalaisia sen enempää kommentoimatta, äänestäjien tyytymättömyys nosti heidät vaalivoittoon - ainoana puolueena Suomessa.

Kokoomus kärjessä muut puolueet (Keskustaa lukuunottamatta)ovat "ohittaneet" äänestäjien tahdon ja vetävät nyt Kataisen ja Urpilaisen johdolla omaa rooliaan, joka ei näytä johtavan muuhun kuin suurempaan tyytymättömyyteen. Joten tyytymättömyys ja sen ilmentymä, persut eivät pienene, mieluummin kasvavat.

Ja heihin kuuluu myös Halla-aho.

Jari Vuorinen

Perussuomalaiset suosituimpia kuin koskaan.

Pekka Heikkinen

Minä kun epäilen että Jussi vetäisi Facebook-tekstinsä pikku pilsnerissä. Ei hän tyhmä ole, joten tuollaisen viestin julkaiseminen, kuten sanoin, on mitä todennäköisimmin tehty ajattelemattomuuksissa parin keppanan jälkeen.

Itse asiahan toki oli aivan oikea, jolleivat ne zorbakset muuten palaa ruotuun, tankkeja kaduille ja jo lähtee. Tosin ensimmäisinä tähtäimiin pitää ottaa paikalliset poliitikot ja heitä hännystelevä muu paskasakki.

ps. Onko kenelläkään tietoa siitä, kuinka paljon muslimeja Kreikassa on? Lieneekö sielläkin kevät menossa.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Miksei muka JH-An sanoja ei voisi ottaa vakavasti? En jaksa uskoa, että hänet eduskuntaan äänestäneet tuhannet ihmiset ovat vitsaillessaan häntä kannattaneet. Eivät ihmisoikeudet ole huumorin asia.

Martti Kovala

Kun kreikkalaiset eivät halua pistää suuta säkkiä myöten, vaan jatkavat rellestämistä velkarahalla, aiheutuu megaluokan ongelma. Ratkaisuksi esitetään suomalaisen ja saksalaisen veronmaksajan kurittamista.
Poliittinen eliitti löysi Jussin hirtehishuumorista aivan hurmaavan olkinuken hakattavaksi.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Höpöhöpö. Jussi on poliittista eliittiä, ei mikään olkinukke. Perustuslaissa, johon kyseinen setä jatkuvasti viittaa hakiessaan sanalleen vapautta, mainitaan myös, että "kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä". Tätäkin toivoisin noudatettavan.

Kaisa Jalis

"kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä"

Miten kukaan voi olla rehellinen ja samaan aikaan olla loukkaamatta ketään toista henkilöä? Kannatatko arabien ja aasialaisten maskia, kasvojen meneteystä ja valehtelua? Minä olen elämäni varrella tullut hyvin allergiseksi valehtelulle.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

kansanedustajien pitäisi pyrkiä puhumaan asioista. jos asiat riitelevät ja ihmiset niiden taustalla pysyvät koskematta, ei henkilön loukkaamista tapahdu. rehellisyys tarkoittaa totuudessa pysymistä ja sanojensa takana seisomista. ei se mitenkään velvoita loukkaamaan muita.

Hannu Rytilä

Jussin tekstit tulee ottaa vakavasti koska hän on oikeassa. Uusien ajatuksien sisäistäminen vie aikansa. Jussin vanhat maahanmuuttokriittiset ajatukset on jo aika hyvin tajuttu.
Jonkun täytyy olla ajatuksissa ensimmäinen, ja se et ole sinä, Timo

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Aika messiaanista käytöstä. Jussi ei ole ajatuksissaan ensimmäinen. Nationalismi ja fasismi ovat vuosikymmeniä vanhoja aatteita. Ja minä vastustan niitä. Nationalismi johtaa sotaan ja fasismi kansanmurhaan.

Toki terve kansallisuustunne ja isänmaanrakkaus ovat ihan positiivisia tunteita. On tärkeää tuntea yhteenkuuluvuutta lähimmäistensä kanssa. Mielestäni tärkeää on kuitenkin huomata, että myös valtion rajan toisella puolella elävät ihmiset ovat oikeuksiltaan ja arvoltaan aivan yhdenvertaiset meidän kanssamme.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Miksei muka JH-An sanoja ei voisi ottaa vakavasti?"
Näin kysyy nuori SDP:n poliittinen broileri, jolta historia on unohtunut.

Voi hyvät hyssykät sentään.

Pieni kurkistus vasemmiston ns. poliittisen laulun historiaan:
"... me barrikadit rakennamme sieltä ammumme,
porvareilta suolet pellolle, perkele."

Yllä olevaa laulua hoilasivat ns. yleisdemokraatit vasemmiston johdolla mm. 40 vuotta sitten, kultaisella 1970-luvulla. Silloin ei lehdistö viitsinyt nostaa asiaa esille
- vihapuheena,
- tappouhkauksena tai
- yhteen kansanosaan kohdistuvana vainona.
Tosikko, olisi SILLOIN voinut kysyä, "miksei muka näitä sanoja voisi ottaa vakavasti?" Eipä tule mieleen yhtään tähän aiheeseen keskittynyttä lehdistön uutisointia.

MUTTA lumedemokratian ja suomettumisenkin suurella vuosikymmenellä, jolloin osa lehdistöäkin oli ns. taskussa, ihmisillä sentään oli vielä huumorintajua. Vain aatteen surkastamisaa aivoissa syntyi usko suureen, väkivaltaiseen toimintaan.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

On kaksi eri asiaa laulaa jotain laulua iltanuotiolla broileriporukalla ja hallintovaliokunnan puheenjohtajan todeta puolijulkisesti oman nimensä alla ja kuvansa vierellä.

Ja tosiasiassa olen aina vastustanut väkivaltaisia laulunsanojakin vasemmistolaisessa liikkeessä. Aa, työväenkulttuuri on muuten tällekin broilerille ihan tuttu osa historiantuntemusta, vaikka se saattaa sinulle yllätyksenä tulla.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Se, mitä Timo Kontio, SDP, vasemmisto, ns. yleisdemokraatit (olen tottunut puhuman kommunisteista ja taistolaisista kommunisteina ja taistolaisina) jne. on tehnyt tai jättänyt tekemättä, ei mitenkään vaikuta siihen, miten Halla-ahon lausahduksiin, puheisiin tai kirjoituksiin pitäisi tai voi suhtautua.

Ei, en ole demari tai kommunisti, ja olen pahoillani, jos olet joutunut opettelemaan ulkoa 70-luvun poliittisten kiihkoilijoiden lauluja niin, että muistat ne vieläkin.

Miten niihin lauluihin SILLOIN suhtauduttiin, ei edelleenkään mitenkään liity siihen, miten Halla-ahon lausahduksiin, puheisiin tai kirjoituksiin pitäisi tai voi NYT suhtautua.

(Minulle ei muuten käynyt tuosta kommentista ihan selväksi, että miten niihin lauluihin suhtauduttiin: Tämän blogin kirjoittaja Kontio kirjoitti, ettei hän ole väkivaltaisista lauluista pitänyt, mutta kommentoija puhuu suomettumisesta ja kehuu huumorintajua samassa virkkeessä. No, eipä minun tarvitse tuollaisten heittojen "ajatusta" ymmärtääkään...)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

T. Kontio: "Aa, työväenkulttuuri on muuten tällekin broilerille ihan tuttu osa historiantuntemusta, vaikka se saattaa sinulle yllätyksenä tulla."

Jos näin on, ei kannattaisi kovin paljon kiviä heitellä. Olihan Otto-Ville Kuusinenkin ent. sosialidemokraatti. Hän - työväen nimissä tietenkin - päätti myydä maansa vallan- ja aatteenhimosta.
Ei se ole yllätys, että puolueopistoissa opetetaan työväen historian tuntemusta, mutta se on, että valikoiva muisti on niin hyvin ja todellinen argumenointi niin heikosti kehittynyt.

Kontio: "On kaksi eri asiaa laulaa jotain laulua iltanuotiolla broileriporukalla ja hallintovaliokunnan puheenjohtajan todeta puolijulkisesti oman nimensä alla ja kuvansa vierellä."

Siinäpä on pähkinänkuoressa poliitikkojen omaksuma jakomielinen hurskastelu, jonka äänestäjät ovat jo kauan sitten huomanneet. Paavo Väyrysen kanta vaihteli riippuen siitä, puhuiko hän ulkoministerinä, puolueensa puheenjohtajana vai yksityishenkilönä.

Kirjoittaako Timo Kontio blogissaan demarinuorten puheenjohtajana (yhdistyksen virallinen kanta), yksityishenkilönä, valtiotieteilijänä (tiedeyhteisö) vai lastensuojelun ammattilaisena?

Missä ominaisuudessa toisen tekemän tekstin tyylin ymmärtäminen kannattaa kadottaa? Yliopistossa (valtiotiede) Kontion johtopäätökset vaikkapa po. Halla-ahon tekstistä joutaisivat roskikseen, mutta politiikassa (demarinuoret) niillä voi olla käyttöä.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Omissa nimissäni kirjoitan. Nuo virkani, siis sosiaaliset siteeni, toki tavalla tai toisella ohjaavat ajatuksiani, koska käyn keskusteluita kasvokkain vain rajatun ihmisjoukon kanssa. Se tuskin on mikään ihme. Sanani tältä osin on otettava yhtä vakavasti kuin kenen tahansa muunkin. Kyse on kuitenkin vastuusta. Sen lisäksi, että saan vapaasti lausua ajatukseni ja mielipiteeni, minun on myös kannettava niistä vastuu.

Iltanuotiolla laulettavat laulut kuuluvat korkeintaan järven toiselle puolen ja niiden sanat merkitsevät laulajilleen eri asioita. Mediassa lausutut sanat kaikuvat paljon pidemmälle. Yhtä lailla ne sanat ovat vakavia ja ne on syytä kyseenalaistaa. Tai ainakin pohtia, mitä ne sanat voivat saada aikaan. Ainakin hallintovaliokunnan puheenjohtajan valta on suurempi kuin leirinuotiolla istuvan nuoren.

Ja palautus aiemmasta: vastustan väkivaltaisia sanoituksia myös työväenlauluissa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos kommentistasi! Haluan uskoa vilpittömyyteesi.
En kuitenkaan saanut vastausta kysymykseeni:
Mitä palvelee se, että toisen tekemän tekstin/tyylin halukkaasti ymmärtää väärin ja sitten alkaa argumentoida tästä omasta kuvitelmastaan käsin julkisessa blogissaan?
Olisi tärkeätä vastata tähän, koska sen perusteella kansalaiset pohtivat mm. poliitikon arvostelukykyä, tavoitteita ja motiiveita.
Viitattua "iltanuotiolaulua" olen kuullut laulettavan suomalaisessa korkeakoulussa (en siis järven rannalla) ennen FB-aikaa, jolloin ei tarvinnut pelätä keskustelua tai tuomiota vihapuheesta, tappouhkauksesta tai ryhmän vainoamisesta leimaamalla, eikä edes presidentin puuttumista tällaiseen: ei tarvinnut ns. kantaa vastuuta näistä.
Tämä historia on ns. huonosti muistettua.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Epärehellisyys, myös älyllinen, ei palvele ketään. Silti toivoisin poliitikoilta suoraselkäistä vastuunkantoa ja rehellisyyttä. Ei kansanedustajan tehtävä ole kertoa vitsejä ja viihdyttää kansaa, vaan luoda arvokeskustelun pohjalta lainsäädäntöä ja näin ohjata yhteiskuntamme suuntaa.

Ja olen samaa mieltä väkivaltaisista laulun sanoista kanssasi.

Arto Luukkainen

Timo Kontio, et uskaltautunut vastaamaan selkeään sinulle osoitettuun kysymykseen: "Mitä palvelee se, että toisen tekemän tekstin/tyylin halukkaasti ymmärtää väärin ja sitten alkaa argumentoida tästä omasta kuvitelmastaan käsin julkisessa blogissaan?"

On helppoa kritisoida ketä tahansa tulkitsemalla virheellisesti tämän sanomiset ja sitten pilkata toista näiden virheellisten tulkintojen avulla. Tätä ovat harrastaneet viime aikoina muutkin vasemmistopulistien poliitikot kuten esimerkiksi Jungner, Backman ja Rajamäki.

Hannu Rytilä

Jussi on ollut koko ajan johdonmukainen.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Arto, pää pois puskasta. Vastasin kysymykseesi, mutten varmaan vastannut siten, kuin sinä toivoit. Minulla on omat mielipiteeni, en oleta niiden olevan samat kuin sinun.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Taisipa jäädä SDP:n puoluetoimistossa shampanjapullot korkkaamatta?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Solidaarisuus on SDP:n perusarvo, ei vahingonilo. Ikävä aiheuttaa pettymys. :)

Arto Luukkainen

Miksi demarit täyttävät aina kirjoituksensa perustelemattomilla leimakirvessanoillakuten "fasisti", "rasisti" tai "äärioikeistolainen"?

Eikö ole mahdollista olla vasemmistolainen siten, että keskustelee asioista asiallisesti?`Miten on Timo Kontio, miten sellaisen tosiasian sanominen on fasistinen viesti, että Kreikassa ei ongelmia kyetä ratkaisemaan Kreikan demokratian keinoin?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Joku viisas ihminen joskus sanoi, että ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Tosiasia on se, että Kreikan tilanne on nyt hankala. Sotilasjuntta on käytännössä demokratian vastakohta. Itse pyrkisin ratkaisemaan tilanteen siten, että valta säilyisi kansalla, ei armeijalla. Kansanvalta on siis parempi vaihtoehto kuin väkivalta.

Ja oikeistolaiseksi JH-a nimeää itse itsensä. Koska myös esim. Sirpa Pietikäinen toteaa itsensä oikeistolaiseksi, on vaikkapa tässä kaksi ääripäätä osoitettavissa. Fasismi on väkivallan käyttöä kansanvallan yli, eli vaikkapa sotilasjuntan perustamista. Rasismi on ihmisten arvottamista heidän ihonvärinsä, uskontonsa tai muun etnisen piirteen perusteella. Siinä perusteet sanoilleni.

Hannu Rytilä

Hei sinä sosialidemokraatti Timo Kontio.

Voisitko kehittää omaa aatettasi ja perustella sitä. Toisten ideologian riekkuminen kuulostaa pelkästään tyhmältä. Teillä on hieno presidenttiehdokas, kirjoitapas häntä ylistävä blogi.

Puhumattakaan huippupätevästä valtionvarainministeristä.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kiitos vinkistä. Olenpa tainnut omiani jo tuossa kehuakin. Täytyy jatkaa sitäkin. On kuitenkin selkeämpää osoittaa oma paikkansa negaation kautta.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Itseäni ei kovastikaan kiinnosta puoluetekniset ja -taktiset seikat, montako prosenttiyksikköä toisen puolueen kannatus on toisen edellä tai hajoaako persujen eduskuntaryhmä.

Sen sijaan olen huolissani siitä yhteiskuntakehityksestä, jonka tuloksena tuhannet ihmiset äänestävät kansanedustajaksi esim. juuri Halla-ahon (tai Hakkaraisen tai Jussi Niinistön tai Toni Halmeen jne. jne.).

Halla-ahon lausunnoissa / lipsahduksissa / viisauksissa / vitseissä tms. on tyypillisiä piirteitä - jotka valitettavasti eivät anna kuvaa ihmisestä, joka olisi tasapainoinen ja osaisi suhtautua muihin ihmisiin kovinkaan rakentavasti.

Halla-aho itsessään esiintyy rauhallisena miehenä (en ainakaan tiedä hänen heitelleen kiviä mielenosoituksissa tms.), mutta hänen sanoissaan on tyypillisesti tekijöinä Muita ja Pahoja Asioita Tapahtuu.

Islam valloittaa Suomen. Olisi parempi, jos vihreät naiset tulisivat raiskatuiksi, niin tietäisivät, mistä me puhumme. Kreikkalaisten ongelmat saataisiin ratkaistuksi kun sotilasjuntta laittaisi mellakoitsijat ja lakkoilijat kuriin. jne. jne. jne. jne. jne.

On ikävää, että poliittinen kannatus ja eduskuntaryhmän kasvu perustuu tuollaiselle - ai niin, mutta eihän persuja saisi arvostella... :-)

Harri Rautiainen

"Olisi parempi, jos vihreät naiset tulisivat raiskatuiksi, niin tietäisivät, mistä me puhumme."

Älä vääristele. On poliisin tilastojen vahvistama tosiasia, että tietyistä maista tulevat maahanmuuttajamiehet syyllistyvät raiskauksiin väestöosuuttaan enemmän. Halla-aho nimenomaan kirjoitti, että toivottavasti väistämätön raiskaus kohdistuisi tiettyyn vihreään naiseen, joka juuri on propagoinut kyseisestä maasta tulevan sosiaalishoppailun puolesta, mieluummin kuin viattomaan osapuoleen.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Suomen lain mukaan raiskaaminen on rikos ja jos osoittaa jonkun toisen henkilön olevan toivottu raiskauksen kohde, on tavallaan kyse rikokseen kannustamisesta, joka sekään ei ole läpi sormien arvioitava teko. Vaikka sitten harmittaisi tämän toisen henkilön käytös tai mielipiteet miten paljon tahansa.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Olen pahoillani Harri Rautiainen: Vaikka heitinkin nuo kohdat ei-kiinnostuneena sivustaseuraajana, niin en vääristellyt yhtään mitään.

Otetaanpa lainaus Halla-ahon omasta blogista (poliitikkosellaisesta, jota ei siis voi kommentoida):

"Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan."

(http://www.halla-aho.com/scripta/kommentti_raiskau... 15.11.2008)

Halla-aho nimenomaan toivoo hartaasti(!), että oikeat naisihmiset tulisivat raiskatuiksi, sillä näihin ei tehoa mikään muu eli olisi parempi, että heille näin kävisi.

Tuo on typerää tekstiä, sen selittely on typerää, mutta kovin moni on nyökkäilyt tuon tunteettoman kielitieteen tohtorin kirjoituksille.

Raiskausten lisääntyminen tai "väistämätön raiskaus"(!) ei tietenkään mitenkään liity siihen, että toivoo nimenomaan jonkin tyyppisen - Toisenlaisen kuin minä! - ihmisen tulevan raiskatuksi.

Minun huomautus koski persujen maailmankuvaa, jossa "maailman pahuus", johon kirjoittaja itse on osaton, osoittaa (suoraan tai epäsuorasti), joko väkivallan kohteelle tai muille, että kirjoittaja on oikeassa. Tämä huomautus ei sekään ole vääristelyä ei ole muuttunut.

Valitettavasti taas joku epäselvästi kirjoittava persu on sitä mieltä, että koska Jari Tervo on huono kirjailija, niin olisi parempi, jos joku toinen kirjailija "armomurhaisi" Tervon. En ymmärrä.

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83...

Toimituksen poiminnat