Timo Kontio Kommentteja maailman menosta, uusista tuulista ja menneen talven lumista. Tavoitteena vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Hirvisaari jätti taas läksynsä lukematta

Aina en ymmärrä, mikseivät päättäjät tutustu asioiden taustoihin. Tänään Etelä-Suomen sanomat kirjoittaa, että persujen kansanedustaja James Hirvisaari tahtoisi lakkauttaa Yleisradion nykymuodossaan. Hirvisaari toteaa haastattelussa, että "Niin kauan kuin Ylen säännöissä lukee, että yhtiön tehtävä on edistää monikulttuurisuutta (...) en haluaisi antaa yhtiölle minkäänlaista tukea valtion rahoista." Lisäksi hän kertoo olevansa sitä mieltä, "että Yle voi rahoittaa toimintansa niiden kansalaisten vapaaehtoisella tuella, jotka haluavat moisesta roskasta jotain maksaa."

Jamekselta on ehkä jäänyt faktat selvittämättä. Yleisradion nettisivujen mukaan "Ylen toiminta rahoitetaan yksinomaan tv-maksuilla. Yleä ei rahoiteta verovaroin." TV-maksu taas on vapaaehtoinen maksu, ei vero. Toimittajien toiminnasta ja riippumattomuudesta voidaan toki keskustella, mutta se on toimituspäälliköiden direktiovaltaan kuuluva asia. Poliitikkojen ei pitäisi puuttua siihen. Varsinkin kun Suomessa vallitsee perustuslaillinen sananvapaus.

Monikulttuurisuuden rajaaminen Yleisradion, siis julkisen palvelun ulkopuolelle, tarkoittaisi käytännössä myös sitä, että kaikki ne, jotka eivät koe toteuttavansa "länsimaisia ja kristillisen etiikan mukaisia arvoja" "suomalaisessa Suomessa", ovat vapautettuja Yleisradion rahoittamisesta. Ei se minusta kuulosta kovin reilulta. Kaikki ne, jotka Yleisradion olemassaolon mahdollistavat, ovat oikeutettuja nauttimaan sen tuotoksista yhtä lailla riippumatta maailmankuvastaan, seksuaalisuudestaan tai etnisestä taustastaan.

Monikulttuurisuuden ymmärtämistä tuetaan muuten myös peruskouluissa. Pitäisikö myös peruskoulun julkinen rahoitus ja tuki lakkauttaa Hirvisaaren mielestä?

Yleisradion säännöt on hyväksynyt yhtiön hallintoneuvosto, joka muodostuu kansan eduskuntaan valitsemista kansanedustajista. Täten siis säännöillä on demokratian tuki takanaan. Toki median olemassaolon tärkeä peruste on riippumattomuus, joten sinänsä yhteys valtiovaltaan on ongelmallinen. Luotan silti julkisen viestijän kohdalla parlamentaariseen riippumattomuuden takeeseen.

Ps. Hirvisaaren nettisivujen etusivulla mies mainitsee: "Vastustan sananvapauden rajoittamista." Yleisradion välittämä sana vaikuttaa kuitenkin olevan hänen mielestään väärä. Rivien välistä on jopa luettavissa, ettei mies edes seuraa Yleisradion tuotantoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (108 kommenttia)

tapio oksanen

"Hirvisaaren vaimo on muuten MTV3:lla johtotehtävissä".

Selittää aika paljon. Rötösherrat kuriin!

Jari Eteläsaari

Samaa mieltä Hirvisaaren kanssa, YLE:n tehtäviin pitäisi kuulua puolueeton tiedonvälitys, eikä punakultamunakulttuuri-aatteiden levittäminen.

D Ravén

Pakko myöntää, että YLEn ohjelmatarjontaa selaillessa on joskus vaikea välttyä siltä ajatukselta, että kansan uudelleenohjelmointi on käynnissä. Toki valikoimasta löytyy runsaasti ansiokkaita tuotantoja, mutta YLEn kanavilla pujotellessa olo on kuin uskonnollisen kultin vieraana: takaraivossa jyskyttää epäilys, että kohta ne yrittävät minut kuitenkin käännyttää.

Ei julkisen palvelun pitäisi tietenkään mitään agendaa ajaa. Sen tulisi tarjota meille faktat senhetkisen parhaan tiedon mukaan - mahdollisimman monipuolisesti. Ja jättää päätelmät meille. Kaikki muu on vähintäänkin epäilyttävää.

Kaisa Jalis

"TV on massapsykoosi!", huusi pappi Viljandin kirkossa.

Alexius Manfelt

Timo hyvä, kyllä me vaan saamme tottua persujen aivopieruihin myös jatkossa. Tämä persu Hirvisaaren tämänkertainen aivopieru löyhkää pahalta, onhan eukko kilpailijan, sen tahmeaa viihdettä suoltavan, palveluksessa.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Katselin että löytyy kaksi Merja Hirvisaarta joista toinen on markkinointijohtaja Eirikuvalla ja toinen on tuottaja/astrologi MTV3:lla.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

TV: maksu on lakisäätöinen maksu jolla rahoitetaan Yle, sen joutuu maksamaan jos omistaa TV:n, riippumatta siitä katsotaanko Yle tai ei, Yle voi tasapuolisuuden vuoksi siirtyy maksukanavaksi muiden mukaan, nykytekniikalla se ei tuottaa ongelmia.

Politikointi pitäisi poistaa peruskouluista, apartheid suomeksi monikulttuuri on poliittinen valinta ja suuntaus.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Kun belgialaisrotuinen pitkään suomessa asunut,huonolla suomenkielentaidollaan kirjoittava "perussuomalainen"...toistan "perussuomalainen" rasisti väittää apartheidin tarkoittavan suomenkielessä
monikulttuurisuutta, ei voi muuta kun nauraa.Pakkohan on kertoa perussuomalaiselle belgialaiselle,että rotusortoahan se tarkoittaa eikä sitä voi sanoa edes poliittiseksi suuntaukseksi tai valinnaksi,se on vain suuri määrä nestettä joittenkin korvienvälissä.

tapio oksanen

Googlen käännösrobotti reistailee välillä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

ja tarkennus vielä tuohon apartheidiin = rotueroittelu

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Apartheid = erottelu

Monikulttuurin tavoitte on estää kulttuurien sulautumista yhdeksi kulttuuriksi = erottelu

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Monikulttuurisuus käsitteenä tarkoittaa useaan kulttuuriin liittyvää tai usean kulttuurin piirteitä sisältävää asiaa[1]. Perinteisesti monikulttuurisuus on merkinnyt kulttuurien välistä keskustelua, arvostusta ja vuorovaikutuksta. Monikulttuurisuuden käsite on laajentunut etnisten ryhmien lisäksi koskemaan myös erilaisia alakulttuureita kuten vammaiset ja sukupuolivähemmistöt

Lähde: Wikipedia.

On se tämän herran sanakirja aika mielenkiintoinen.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Täytyypä asian vierestä jatkaakseni nokittaa, ettei Valjakka varsinkaan kielitaidon tai oikeinkirjoituksen osalta häikäiseviin suorituksiin yllä.

Ei se mitään, siellähän naureskelet. Niin me muutkin täällä teemme, mutta hieman eri asialle.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Janne Muhonen,

Noh meillähän on lupa nauraa,kellä millekkin.Olen pitänyt sinua jotakuinkin asiallisena kirjoittajana,noin niinkuin perussumalaiseksi.Minä en lähde kuitenkaan siitä,että jos joku perussuomalainen on hölmö,niin kaikki muutkin
perussuomalaiset sitä olisivat.Vonderghem tuskin mitenkään tarvitsi sinun
puolustustasi.Jos kirjoittaa paskatekstin,niin on hyväksyttävä paska vastauskin.Jos katsoo aiheelliseksi vastata tai puolustautua vastatkoon itse.
Jos Vonderghem päästelee aivopieruja,niin miksi sinunkin täytyy niihin yhtyä
perussuomalainen kollektiivisuus sitä vaatii?Kun maahanmuuttaja mollaa rasistisesti toista maahanmuuttajaa perussuomalaisena niin onhan se naurettavaa.Rasisimiahan ei virallisesti perussuomalaisissakaan suvaita,mutta lienee sitte niin,että käytännössä on toisin.Millainen on sinun rasismisia laita Janne Muhonen?

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Suomi taitaa olla geeniperimänsä puolesta lähempänä slaavilaista rotua kun taas Belgialaiset kallistuu enemmän Ranskalaisten joukkoon.....tämä on ihan lonkalta heitetty ilman sen kummoisempia tarkistuksia.

Käyttäjän jou kuva
Juhani Slim

Tämä niin sanottu monikulttuuri todellisuudessa johtaa monokulttuuriin ja vähentää huomattavasti luonnollista globaalia monikultturisuutta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikä niin sanottu monikulttuuri? Osaatko yhtään määritellä, mistä puhut?

Jonne Himanen

Freddy:
"Politikointi pitäisi poistaa peruskouluista,"

Minusta päinvastoin kouluissa pitäisi käsitellä *paljon enemmän* politiikkaa ja poliittista toimintaa. Nykyään yhteiskuntaopissa käsitellään paljon yhteiskunnan rakenteita, mutta poliittinen toiminta jää vähemmälle. Olisi kansalaisyhteiskunnan kannalta pelkästään positiivista mikäli nuoretkin kokisivat politiikan läheisemmäksi, kokisivat voivansa poliittisen toiminnan kautta vaikuttaa yhteiskuntaan ja osallistuisivatkin enemmän poliittiseen toimintaan.

Freddy:
"apartheid suomeksi monikulttuuri on poliittinen valinta ja suuntaus."

Höpöhöpö. Joululahjavinkiksi sivistyssanakirja.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

En löytänyt Otavan listoilta ainakaan Suomi - Persu sanakirjaa...mistä kannattaisi katsoa? (Tsori vaan poliittisesti epäkorrekti sana)

Petri Lagren

Juurikin edustamiesi Perussuomalaisten tavoite on pitää eri kulttuurit erossa toisistaan, täten estäen niiden sulautumisen = erottelu

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Assimilaatio=sulautumista

Siloin se olisi monokulttuuri, eli jäisi yksi yhtenäiskulttuuri, silloin se ei olisi enää monikulttuuri.

Muslimiystävänne, Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan
pitää assimilaatio ja integraatio rikos ihmisyyttä vastaan, näin hän ainakin kertoo Saksassa v 2008.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Perussuomalaisen ideologian mukainen "erottelu" on nyt hieman eri asia kuin se, mitä tässä keskustelussa ainakin minun tulkintani mukaan tarkoitetaan. Apartheid-tyylinen erottelu valtion sisällä erirotuisten kansalaisten välillä on eri asia kuin selektiivinen maahanmuutto (tästä on kirjoitellut muun muassa herra Hirvisaari).

Kun nyt päästiin sivistyssanojen ihmeelliseen maailmaan niin kehotan kaikkia tutustumaan käsitteeseen nimeltä segregaatio, joka on hyvinkin maahanmuuttopoliittinen ilmiö. Sitä toteutuu länsimaissa jatkuvasti ja paljolti epäonnistuneen sopeuttamisen, eikä suinkaan oikeistolaisen poliittisen liikehdinnän vuoksi, ja monissa tapauksista maahanmuuttajien - tai yleispätevämmin sanottuna "ryhmien" - itsensä toimesta.

Vai ketä syytätte siitä, että joissain eurooppalaisvaltioiden suurimmista kaupungeista on sanalla sanoen maahanmuuttajalähiöitä, joiden väestön immigranttiosuus on päälle 90 prosenttiyksikköä?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ja Freddyn kommenttia jatkaakseni on jossain määrin paradoksaalista, että monikulttuurin aisankannattajat kaipaavat toisaalta eri kulttuurien räiskettä ja pauketta, mutta toisaalta taas kyseisten kulttuurien monosoitumista mahdollisimman tiiviiksi ja silti avoimeksi yhteisöksi.

Sikäli, kun taas puolestani itse puolustan suomalaisuutta ja tervettä isänmaallisuutta - pitäen siis luonnollisesti sisällään omat kulttuurillisesti tärkeiksi kokemamme seikat (joiden kirjavaan joukkoon implementoituu jatkuvasti piirteitä myös muualta, eikä sekään ole pitkässä juoksussa itseisarvoisen paha juttu) -, voisi minua kai pitää monikultturistina. Sallin siis eri kulttuurien rinnakkaiselon niin kauan kun kenestäkään ei ole muille tai enemmistön saneleman oikeustajun mukaiselle yhteiskuntajärjestykselle haittaa.

Petri Lagren

Monikulttuurisuudella tarkoitetaan yleensä (ts. muualla kuin Freddyn mielikuvitusmaailmassa) kulttuurien yhteiseloa, mikä johtaa väistämättä niiden osittaiseen sulautumiseen. Tämä on eri asia kuin täydellinen sulautuminen ja yksikulttuurisuus, joka ei ole mielestäni mitenkään tavoiteltavaa, tai edes mahdollista.

Toki valtion sisällä tapahtuva rotuerottelu on hieman eri asia kuin valtioiden rajoilla tapahtuva rotuerottelu. Mutta vain hieman.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Helsinki ghettoutuu, niin on käynyt muuallakin, mitään ei ole opittu toisten virheistä, on luotettu omaan erinomaisuuteen.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Petri Lagren

"Monikulttuurisuudella tarkoitetaan yleensä kulttuurien yhteiseloa, mikä johtaa väistämättä niiden osittaiseen sulautumiseen. Tämä on eri asia kuin täydellinen sulautuminen ja yksikulttuurisuus, joka ei ole mielestäni mitenkään tavoiteltavaa, tai edes mahdollista."

Se mitä tarkoitetaan, on eri asia kun miten se käytännössä toteutuu, jotkut sulautuvat ja aika moni elää eristettynä omissa kulttuurisaarekkeissa."

Ainoat kulttuurien väliset yhteydet ovat useimmiten kauppa, Kela, ja sosiaalitoimisto.
Kaikesta monikulttuurisempina ovat Mikko Puumalaisen mukaan vankilat.

Petri Lagren

Aiemmin kuitenkin väitit erottelua monikulttuurisuuden tavoitteeksi... eli määritelmäsi sanalle "tavoite" on "epäonnistunut toteutus"? Toki maahanmuuttajien sopeutumisessa on ongelmia. Ehkä kuitenkin kannattaisi keskittyä näiden ongelmien ratkaisuun ja sopeutumisen helpottamiseen sen sijaan että vaadittaisiin täysin epärealistisesti rajojen sulkemista.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Näiden yli-ihmisten kansa se on epärealistista.

Ei kielen opiskelu, ei työharjoittelu, pakolaisten ainoa tehtävä on olla numerokaunistukseksi väestötilastossa.

Tällä tavalla ihan varmasti ennemmin tai myöhemmin toistuu Suomessa sama kun muualla.

Petri Lagren

Ihan hauska mantra. Jatketaan keskustelua, jos vielä keksit jotain oikeaa sanottavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

F.v.W "Muslimiystävänne, Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan" hei tiedoksi vaan että kyllä lähempääkin löytyy muslimiystäviä, ainakin täällä meilläpäin.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Stella Varis "tiedoksi vaan että kyllä lähempääkin löytyy muslimiystäviä"

Niiden sanomisella ei ole mitään painoarvo, eikä niitä noteerata mediassa.

Pekka Heikkinen

Marko Salo, sinäkö tuon tekstin Wikipediaan kirjoitit? Mehän tiedämme kaikki sen, että sinne voi kirjoittaa kuka tahansa ja jollei kukaan muu viitsi tai osaa kirjoittaa asiasta paremmin tai totuudenmukaisemmin, siellä voi olla mitä tahansa. Tarkoitan tällä sitä, ettei Wikipedia mikään totuuden sana ole, joten sellaisena sitä ei tule esittää.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Noooooh....jostain syystä pidän sitä luotettavampana kuin herra von W....

"Perinteisesti monikulttuurisuus on merkinnyt kulttuurien välistä keskustelua, arvostusta ja vuorovaikutuksta" ja kun me tässä keskustelemme herra von W.... kanssa niin eikö se ole ole tuota monikulttuurisuutta. Tai no kaksi kolmesta oikein mutta hyvä yritys

Jouni Haimi

Ehkä onkin niin että suomi tarvii kyllä julkista palvelua viestinnässä mutta ei ehkä enää yleä sitä tuottamaan.......

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ylen toiminnan rahoittaminen ei todellakaan ole vapaaehtoista. Jos hankit television katsoaksesi esimerkiksi vain ja ainoastaan ulkomaisia kanavia, joudut maksamaan sekä kyseisten kanavien katsomisesta että sakon uhalla maksamaan ylen tv-lupamaksun.

Mitä tulee ylen ohjelmapolitiikkaan, se edustaa edelleen neukkupropagandaa. Viikossa usea ohjelma Hitlerin ja natsisaksan hirmuteoista, mutta Stalinin ja neuvostobolshevismin hirmuteoista vaietaan lähes säännönmukaisesti.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ohjelmapoitiikan osalta puhut täyttä potaskaa.Kannattaa tehdä asia itselleenkin selväksi,ennenkuin rupeaa höpertämään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

No hyvä on, tulee sieltä hyviä elokuvia, varsinkin Teemalta, mutta hyvin poliittisesti Yle on orientoitunut - kuten valtamediakin joka palvelee vain valtaapitävien politiikkaa.

fabu land

YLEllä on aivan kelpoa nettitarjontaa, jota hyödynnän itse monipuolisesti.

Mitä YLE:en tulee, kansanedustaja Hirvisaarta ystävineen voisi kiinnostaa että netistä voi seurata toistaiseksi ilman maksua suorina lähetyksinä mm.eduskunnan täysistunnot. Eilen tuli suorana Vihaillan lähetys jne. http://areena.yle.fi/live
Näköjään maakunnissakin voivat seurata suorina uuden Musiikkitalon konsertteja.

Tietysti tarjolla muu Areena ja loistava Elävä arkisto.

Radiokin on toistaiseksi maksuton.Itse seuraan mm. Puhe-kanavaa ja YLE-mondoa.

Puhe-kanavalla on esim. Päivän kansanedustaja -lähetys, johon kuulijat voivat myös soittaa ja esittää kysymyksiä kansanedustjille. Itse satuin kuuntelemaan melko vasta perussuomalaisen Juho Eerolan tunnin. Ihan asiallinen paketti.
http://www.yle.fi/puhe/paivan_kansanedustaja.php?i...

Tässä myös YLE:n sivustojen perussuomalaisia ilahduttanut uutinen:
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/perussuomala...

Hirvisaaren tai kumppaneiden mediakuva kertoo epäilemättä myös jotain hyvin oleellista heidän mediataidoistaan ym. taidoista.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

fabu land,

Olet oikeassa, Ylellä on loistavia ohjelmia, joista suuren osan voi katsoa Areenalta. Enkä missään nimessä tue Ylen lakkauttamisehdotuksia, toivon vain poliittista riippumattomuutta.

Ylen tuotannosta poliittisesti riippumattomin vaikuttaa olevan FSTS joka uskaltaa tuoda esille myöskin monikulttuurisuuskritiikkiä demonisoimatta sitä rasismiksi.

Kommentissani otin esimerkiksi nuo natsi-saksaa käsittelevät ohjelmat, koska niiden lähetystahti voittaa mennen tullen N-liitossakin harjoittaman audiovisuaalisen tarjonnan määrän natsien teoista, samalla kun stalinin vainoista vaiettiin (lukuunottamatta Hrusthevin suojasäätä).

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Jotenkin tuntuu siltä että PS kalastelee ääniä joka suunnalta "marttyyri" tittelillä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Kansanedustaja Hirvisaaren sanoma on samankaltaista,kuin kristillisen
hihulin sanoma.Kumoutuu samantien, kun teksti ja ns ajatus kulkee eteenpäin.Mitään järkevää en ole ko edustajalta vielä nähnyt.Hölmöillä kirjoituksilla kosiskellaan hölmöjä äänestäjiä,ei mitään muuta.

Joni Pelkonen

Hirvisaarella onkin hellaritausta. Suurin osa helluntailaisista on varmasti ihan fiksua porukkaa, mutta heidän lisäkseen kirkko houkuttelee puoleensa tämän Jameksen kaltaisia kiihkoilijoita.

Jonkun kannattaisi muuten kysyä Jamekselta uskooko hän evoluutioon - helluntaikirkko nimittäin väittää että maailma on vain muutaman tuhannen vuoden ikäinen :D

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

täältä löytyy pari ihan mielenkiintoista linkkiä viittaamaasi aiheeseen liittyen. uutinen on siis hölynpölyä, mutta linkitetyt nettisivut tosia.

http://lehtilehti.fi/2011/09/james-hirvisaari-yle-...

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Kun persu sanoo vastustavansa sananvapauden rajoittamista on kysymys ainoastaan hänen omasta sananvapaudestaan saada puhua pehmeitä.

Karel Gott

"Hirvisaaren vaimo on muuten MTV3:lla johtotehtävissä".

Ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Mutta siis "Hirvisaaren vaimo oli muuten MTV3:lla johtotehtävissä" pitää paikkansa?

Tapani Puhakka

" TV-maksu taas on vapaaehtoinen maksu, ei vero. "

Verotkin on vapaaehtoisia maksuja. Toistaiseksi tarvii maksaa vain jos on tuloja tai kuluja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tosiasia on, että kansanedustajaksi on valittu henkilö, joka ei ole koskaan huomannut maksavansa (ehkä ei ole koskaan maksanutkaan?) nykyistä vapaaehtoista tv-maksua - ja ehdottaa nykykriisin ratkaisuksi juuri sitä tapaa, joka kriisin on aiheuttanut.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Juttu käsitteli Ylen tulevaa rahoitusta, nettilehdessä kirjoitetaan:

"Hirvisaari vastasi sähköpostilla Etelä-Suomen Sanomien kysymykseen Yleisradion tulevasta rahoitusmallista."

Tuohon kontekstiin nähden verovaroista puhuminen on mielestäni paikallaan, onhan se yksi povattu rahoitusmalli. On sitten eri asia, mitä mieltä varsinaisesti on Hirvisaaren mietteistä.

Aira Joki

Jos ei ole Hirvisaaren vaimo "johtotehtävissä" on käsittääkseni ainakin MTV:llä "tehtävissä", eikös hän ole Studio55:n tuotantotiimissä ja tietty astrologi myös, ainakin Gloria lehdessä:)

Minusta tuntuu että Kontion fiksu kirjoitus menee joltain Hirvisaaren kaltaiselta ihan yli hilseen. Tuskin Hirvisaari tajuaa edes itse kuinka kestämätöntä on puhua samassa lauseessa sananvapauden puolesta ja vaatia jotain kiellettäväksi koska se on Hirvisaarelle itselleen vastenmielistä kuten nyt monikulttuurisuus.
Tässä ollaan koko kansan asialla kun vaaditaan kansanedustajaksi valitulta perehtymistä asioihin ennen kannanottoja. On vissiin populistipuolueen edustajalta liikaa vaadittu:(

Jukka Poikela

Ettei mene liian vaikeaksi ymmärtää, niin koittakaa vaihtaa sen monikulttuuri-sanan tilalle kommunismi tai kansallissosialismi. Helpottaako yhtään?

Karel Gott

"Jos ei ole Hirvisaaren vaimo "johtotehtävissä" on käsittääkseni ainakin MTV:llä "tehtävissä", eikös hän ole Studio55:n tuotantotiimissä ja tietty astrologi myös, ainakin Gloria lehdessä:)"

Ei ole.

"Tuskin Hirvisaari tajuaa edes itse kuinka kestämätöntä on puhua samassa lauseessa sananvapauden puolesta ja vaatia jotain kiellettäväksi koska se on Hirvisaarelle itselleen vastenmielistä kuten nyt monikulttuurisuus."

Eihän Hirvisaari puhu mistään sananvapaudesta, vaan siitä, tuleeko Ylen "edistää monikulttuurisuutta" julkisin varoin.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Kieltämättä maakunta uutiset ovat erittäin iso rahareikä, tosin uutispainotukset muuttuvat entistä Helsinki painoitteisemmaksi.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

nyt tuli Karelille ohilaukaus: YLEn poliitikkojen mielipiteistä vapaa, eli riippumaton toiminta nimenomaan on sananvapautta. Minä en ole samaa mieltä Homma-foorumin pääsisällön kanssa, mutten silti vaadi sitä lakkautettavaksi. En pidä kaikkea YLEn tuotantoa oman arvomaailmani mukaisena, mutta sen olemassolo on silti perusteltu. Ja juuri tätä on sananvapaus.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Juuri näin se on. Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

ei taida enää kaikki sataa persujen laariin, kun pää rupeaa punottamaan tähän malliin. Se Tossavainen veti herneen nenään täällä Usarin blogeissa jo aiemmin, kun mukasivistyneistö pääsi niskan päälle.

Pia Karjalainen

Jos minä olisin nyt blogisti Kontio, niin poistaisin kyllä kaikki viittaukset Hirvisaaren vaimosta. Kirjoituksessa ei kuitenkaan liene hänestä kysymys, ja hän ei niin sanoakseni "liene leikkiin ryhtynyt". Täysin asiattomia ja asiaan kuulumattomia.

Tuomo Kankkunen

Juuri näin kuten Timo kirjoittaa (eilen)

Nämä "peruspelkurit" puhuvat "leikkiä tosissaan"

Yhdessä ja samassa muutaman rivin kirjoituksesa he puolustavat asioiden päinvastaisia merkityksiä - vaativat sensuuria ja vastustavat sitä.

He käyttävät mitä räävittömämpiä ilmauksia - täysin julkisti - tämä Hirvisaaren "tuotos" on hyvä esimerkki.

Mutta prinssessamainen herkkyys iskee heti, kun heille vastataan, vaikka paljon lievemmin ilmaisuin.

Tai sitten otetaan kokonaan "jäniksen passi" kouraan, kuten tämä James (entinen Erkki) omalla palstallaan toimii - deletoi kaikki poikkeavat puheen vuorot.

Aira Joki

"Jos ei ole Hirvisaaren vaimo "johtotehtävissä" on käsittääkseni ainakin MTV:llä "tehtävissä", eikös hän ole Studio55:n tuotantotiimissä ja tietty astrologi myös, ainakin Gloria lehdessä:)"

Ei ole."

Jaa, on vissiin sitten ihan eri immeinen:D

http://www.tammi.fi/kirjailijat/kirjailija/237

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Oikea Hirvisaari taitaa olla Eirikuvan markkinointijohtaja.

Karel Gott

On ihan oikeutettua kysyä, miksi Ylen tehtävissä lukee "monikulttuurin edistäminen". Aivan kuin se olisi se olisi sellainen tila, joka lähtökohtaisesti on tavoiteltava. Jos tehtävissä lukisi vaikka "monikulttuurisuudesta tiedottaminen, niin hyvistä, kuin huonoistakin puolista", niin asia olisi minulle ok ja Yle tekisi sitä omaa työtänsä, eikä olisi suoraan jonkin asian puolella.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Kukaan ei kieltämättä tykkää Savolaisesta kulttuurista joten itä suomen maakunta uutiset kannattaa lopeettaa heti ensimmäiseksi.

Karel Gott

Marko Salon ei selkeästi kannata ottaa huumoria kirjoituksen tehokeinoksi, kun ei selkeästi sitä hallitse.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Mitä on tullut pyörittyä Suomen maassa niin Lappalainen kulttuuri on ihan erilaista kuin uusmaalainen. Länsi-Suomen kulttuuri poikkeaa hyvinkin paljon idän vastaavasta.

Kannattaa siis ottaa rennosti ja tutustua vaikka Tsekkiläiseen musiikkiin.

Käyttäjän jannes kuva
Janne Särkelä

Ilmeisesti relevantit kohdat:

http://avoinyle.fi/www/fi/lait_ja_saadokset/ohjelm...

Ohjelmatoiminnan säännöstö
Yleistä

"Yleisradion tulee toiminnallaan tukea yhteiskunnallisia ja inhimillisiä perusarvoja kuten demokratiaa, sananvapautta, ihmisoikeuksia, rauhaa, kansainvälistä yhteisymmärrystä, tasa-arvoa sekä vastuuta ympäristöstä ja luonnosta. Yleisradion tulee ohjelmatoiminnallaan ja palveluillaan vahvistaa eri kulttuurien välistä vuorovaikutusta ja ymmärrystä."

http://avoinyle.fi/www/fi/lait_ja_saadokset/index.php

Yhtiön tehtävät
7 § (635/2005) Julkinen palvelu

5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille;

Kannattaa lukea muuten kaikki muutkin pykälät ja nuo säännöt. YLE kannattaa nimenomaan olla olemassa itsenäisenä ja kaupallisesti riippumattomana tiedonvälityskanavana. Mikä paradoksaalinen hinku Hirvisaarella on rajoittaa kotimaista ja itsenäistä tuotantoa yhden asian takia, josta hän ei satu olemaan samaa mieltä. Miksi enemmistön pitäisi alistua Hirvisaaren vaatimuksiiin?

YLEn poliittinen merkitys on lähinnä sitä, että sen johtaminen on jonkinlainen meriitti. YLEltähän tulee kaikenlaista ohjelmaa.

Aira Joki

"Oikea Hirvisaari taitaa olla Eirikuvan markkinointijohtaja...tuli siis hyvä syy vaihtaa kuvafirmaa ne kun eivät varmaan hyväksy siellä enää monivärisiä valokuvia =)"

Tuo oli hauska:D. Olen ollut ihan väärässä henkilön suhteen, anteeksi.

stop the press: sama ihminenhän tuo Eirin nainen on. Hirvisaari siis dumaa Yleä, oma vaimo Mtv3:lla töissä.

Karel Gott

Kuinka monta kertaa pitää toistaa, että kansanedustaja Hirvisaaren vaimo ei ole MTV3:lla töissä.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

http://personal.inet.fi/koti/hirvisaari/

Taisitte sittenkin olla oikeassa. Yhteiset starttisvut ainakin.

KOKEMUS
Tuottaja, 2000 - Nykyinen
www.mtv3.fi/helmi
MTV3 Internet, Helsinki
Mainostoimisto, 1989 - Nykyinen
OK Prodita Marketing Espoo
Markkinointisuunnittelija, 1986 - 1988
CAD-Mainos, Helsinki
Toimitusjohtajan sihteeri, 1983-1986
Stig Wahlström Oy, Helsinki

Karel Gott

Hän on ollut MTV3:lla töissä, mutta ei ole enää, on lähtenyt jo toista vuotta sitten. Merja Hirvisaaren kotisivut ovat päivittämättä, jos niihin yrität viitata lähteenä.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Hyvä vaan, että persut näyttävät oikean karvansa. Ensin maalaistollon törttöilyt, sitten Hullu-uhon nuiva saivartelu ja nyt Hirvikallion oksennus vapaan tiedonvälityksen päälle. Tästähän tulee äärimmäisen mielenkiintoinen syksy.

Mitähän se Hirvikallio katsoo telkkarista, kun Yle ei kelpaa. Ostos-TV:tä ja Harju & Pöntistä, kenties?

Jukka Poikela

# 16:20 Aapo Kansikas
*
*
Avaisitko vähäisen tuota kommenttiasi vapaasta tiedonvälityksestä? Mitä minä olen tilannetta seuraillut, niin kyllä täällä mennään ihan hyvässä 70-luvun meiningissä, jolloin oltiin rähmällään tuonne itään päin. Nykyinen pyhä lehmä on islam ja maahanmuutto, lyhyemmin sanottuna monikulttuurisuus.

Tosin täällä Suomessa elelee porukkaa, jonka mielestä asiat olivat tuolloin loistavassa jamassa ja tiedonvälitys maailman huippua.

Uusi Suomikin on ilmeisesti saanut joltain taholta ohjeet rajoitella maahanmuuttokriittisten kirjoittajien sananvapautta; siihen malliin täältä on ukkoa pihalle lentänyt. Omaa hengissäoloani vielä ihmettelen, mutta asiaa pähkäiltyäni olen tullut siihen tulokseen, että tuotoksieni taso on sen verran heikkoa, etten muodosta nomenklatuuralle minkäänlaista vaaraa.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Te persureppanat luette liikaa Alibia, Scriptaa ja hommafoorumia. Tv-dokkarin kärkeä edustaa kommenttienne perusteella 4D-dokumentti.

Jos oma maailmankuva rakentuu em. palikoista, ei syitä fobioihinne ja vihaanne tarvitse kauempaa enää etsiä.

Ylen ajankohtaisohjelmiston laatu kestää vertailun minkä tahansa muun kansallisen tai kaupallisen tomijan kanssa missä päin tahansa maailmaa. Eikä mainitsemaasi monikultturi-ihannointia islamin pyhä lehmä-statusta huomaa kukaan muu, kun Hullu-Uhon lasit päässä oleva ihminen.

En ole töissä YLEssä, eikä itselläni tai perheelläni ole mitään muitakaan suhteita ko. tahoon.

Jukka Poikela

Yritätkö siis ihan vakavissasi väittää, että tällaisen laitoksen välittämään tietoon pitäisi suhtautua objektiivisesti? Ja että vika on vain katsojan korvien välissä?

http://naurunappula.com/475829/yle-sensuroi-.jpg

EDIT:

Lisätäänpä tämäkin YLE:n "uudisointi"

Yle: Sdp:n edustajia protestina poissa Halla-ahon valiokuntamatkalta

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Yle+Sdpn+edu...

Kuten tuosta Pravdan jutusta ilmenee, niin syyt olivat aivan muualla. Aivan vakavissasiko olet sitä mieltä, että moisen laitoksen puolueettomaan tiedonvälitykseen ja ajankohtaisohjelmiin pitäisi uskoa.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Joku vielä kehui persujen koulutus- ja kielitaitoa sun muuta...

Aira Joki

Tää on just niin tätä..
Halla-aho "laukoo", Hirvisaari "laukoo"..

Soini ja Ruohonen-Lerner saa selittää ja vastailla pää punaisena näiden kommenttien johdosta. Olin varmaan ainoita ihmisiä joka kykeni ymmärtämään Soinin taannoisen turhautumisen määrän kun Halla-ahon Kreikkaan-uusi-sotilasjuntta lausumat tulivat ilmi. Soini oli edellisenä päivänä selitellyt Pietarissa pitkäksi venyneessä lehdistötilaisuudessa juuri kansanedustaja Halla-ahon erikoisia demokratianäkemyksiä ja seuraavan päivän Allegrossa eikun lisää samaa paskaa samasta lähteestä..

Ettekö persujen kannattajat tajua syy-seuraussuhteita? Miten ikävään asemaan puolueen vastuuhenkilöt joutuvat koko ajan?
Luinpa Hommaforumia viime viikolla: Soinille suosittelivat monet vetäytymistä puolueesta vaikka Soini on pitänyt tuota puoluetta kasassa 14 vuotta.Sisulaiset käenpojat on ottamassa puolueen haltuun.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Samaa mieltä Aira Joen kanssa.

Demokratian vastainen siipi persuissa on nostanut osakkeitan rajusti viime aikoina, ja saas nähdä mihin tämä turhautuminen vielä purkautuukaan.

Sitä olen vain ihmetellyt, että kaikkien Karjala takaisin-puheiden velipuoli ja äärimilitaristisen maailmankuvan omaava Jussi Niinistö on toistaiseksi malttanut pysytellä hiljaa. Veikkaukseni onkin, että Nurmijärveltä kajahtaa seuraavaksi.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

K-Kaupassa taisi olla viinerit tarjouksessa joten ms Ruohonen-Lerner saa varmaan koukattua ne mukavasti seuraavaan pelisääntö palaveriin minkä herra Soini varmaan kutsuu kokoon ensiviikolle.

Joni Pelkonen

Olisittepa lukenut hommafoorumia silloin, kun Soini torppasi Halla-ahon eurovaaliehdokkuuden :) Siinä ei kommunisti-, multikulttuurisalaliitto- ja ties mitä syytöksiä säästelty, vähäisimpiä mainitakseni :)

Jonne Himanen

LOL

Soini: Jos antaa hölmöjä lausuntoja, niin niistä vastaa itse.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/09/1...

Farssi senkun sakenee. Enää ei harmita että Iltalypsy loppui, ne tekevät sitä ihan itse. Taitaa tulla hauska syksy. :D

Perussuomalaisten patruuna näyttää muuten olevan sitä mieltä että Hirvisaaren olisi syytä omaksua "puolueen määrittämä" mielipide - sitten kun sellainen on.

"Soinin mukaan Hirvisaaren kommentti ei ole puolueen virallinen kanta.
– Nyt kun Ylen rahoitus on tapetilla ja siitä tulee uusi malli, kannattaisi odottaa, että puolue määrittelee kannan. Ja sitten kansanedustajat ovat puolueen kannalla, Soini toteaa."

Pekka Heikkinen

Mikäs ongelma tässä nyt on demarit, vaaleissa tavataan :)

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Ei kai kukaan enää ihmettele, miksi useiden persukansanedustajien (myös tämän Hirvikallion) Usarin blogivastaukset ovat ennakkosensuurin alaisia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ai että TV-maksu on "vapaaehtoinen" maksu... Ja tämä kaveri on antamassa muille läksyjä : D

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

kyllä. nykymuodossaan tv-maksu on vapaaehtoinen. sitä ei peritä ihmisten puolesta verojen tai sosiaaliturvamaksujen lailla. maksu sitoo toki myös television käytön osalta. mutta pakollinen se ei ole. tai voit toki todistaa toisinkin.

turunen (nimimerkki)

On paskapuhetta, että Ylen toimintaa pyöritettäisiin pelkillä vapaaehtoisilla maksuilla. Vai pitäisikö tuota sanoa jungnernismiksi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tv-maksu on vapaaehtoinen. Sitä pitää maksaa niiden, jotka haluavat seurata tv-ohjelmia. Juuri siksi, että julkisen palvelun tiedonvälityksestä nauttiminen periaatteellisena mahdollisuutena on melkein yhtä tärkeätä kuin mahdollisuus terveydenhoitoon, kannatan Ylen rahoittamista tulevaisuudessa progressiivisella verotuksella.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

kaljatuoppi ja televisio todella ovat hankintoina ihmisen oman päätösvallan piirissä. sen sijaan veroluontoiset maksut eivät ole. kaljatuopistakin muuten menee veroa.

ja itse kyllä kannatan YLE-veroa, sillä se olisi sosiaalisesti oikeudenmukaisempi ratkaisu. mutta tämä ei nyt liity suoraan tähän aiheeseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinulle jää vain kaksi vaihtoehtoa: Tyhmyys tai epärehellisyys. Se, ettei TV-maksua (vielä!) peritä kaikilta, ei tee siitä vapaaehtoista. Verot ja veronluonteiset maksut ovat kaikki osa yhteiskunnan pakkovaltaa. Luvaton TV:n katselu on kai edelleenkin jonkin sortin rikos tai rikkomus.

Tuntuu hurjalta olla James Hirvisaaren kanssa samaa mieltä jostain asiasta, mutta näin se on: Yle ei palvele tarkoitustaan ja on lakkautettava. Säästyy paljon verorahoja ja tupakkaa.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

mutteihän YLE:n rahoituksesta penniäkään tule veroista, vaan tv-lupamaksusta. voit toki vastustaa tv-lupamaksua, mutta nämä kaksi asiaa kannattaa pitää erillään.

Tuomo Kankkunen

Hirvisaari ja Halla-aho ovat pelkureita.

Panssarvaunu ja sensuuriase ovat pelkurin aseita.

Perusinhimillinen tolkku on pahemman kerran häveyksissä.

Isänmaamme tarvitsee rohkeita kansalaisia, jotka uskaltavat kohdata uusia ihmisiä toisistakin kulttuureista.

Suomesta ei tule koskaan Pohjois-Koreaa.

James (entinen Erkki) Hirvisaari ja Jussi Halla-aho voivat olla huoletta.

Harry Vestbacka

Aapo kansikas "ja nyt Hirvikallion oksennus vapaan tiedonvälityksen päälle."

Onko sinulla paskaa latvassa vai oletko ihan muuten vaan vihervasemmistolainen lukutaidoton? Hirvisaari kyllä ihan selvällä suomenkielellä ilmaisi, että YLE:n rahoittakoot yksistään ne, jotka sitä sontaa katsovat haluavansa. Eli halukkaille ihan täysi vapaus nauttia "vapaasta" tiedonvälityksestään.

Minä äänestin eduskuntavaaleissa Lohelaa. Ja vain ja ainoastaan siksi, koska hänen nimi oli Halla-ahin listalla ainoanan varsinais-suomalaisena. Perussuomalaisia ja etenkin maahanmuuttokriittisiä sellaisia tulen äänestämään kaikissa vaaleissa tästä eteenpäin.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Hirvikallio, J. Niinistö ja Hullu-uho ovat kaikki demokraattiseen järjestelmämme irvikuvia, olkoonkin että heidät on tehtäviinsä vapailla vaaleilla valittu. Sen verran kovaa demokratian halveksuntaa etenkin ensiksi ja viimeksimainitulta on tullut viimesisen kuukauden aikana. Vaikka alkuun pahoittelin sitä, että persut eivät uskaltaneet ottaa hallitusvastuuta, mitä heille aika monta kertaa tarjottiin, niin nyt näiden tiukkapipojen lausuntoja kuunnellessa tulee väkisinkin mieleen että parempi näin.

Kyllä sinulle aina joku fasisti tai antifasisti (mitä eroa näillä on?) löytyy jota äänestää, sitä en epäile yhtään.

Harry Vestbacka

Tuomo Kankkunen "Isänmaamme tarvitsee rohkeita kansalaisia, jotka uskaltavat kohdata uusia ihmisiä toisistakin kulttuureista."

Mene sanomaan tuo sille etiopialaisen kultuurinrikastajan väkivaltaisesti raiskaamalle myyjätytölle. Luulempa että, perussuomalaiset saivat hänestä sekä hänen ystäväpiiristään pysyvän kannattajan.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Rakastan yleistyksiä. Voiko ihminen olla idiootti sen takia että on idiootti vai onko hän idiootti sen takia että on vaikkapa Etiopiasta. Ei siis kannata itkeä jos joku kukkahattutäti pitää PS:n kannattajaa idioottina sen takia että joku toinen PS:n kannattaja kusi hänen olueensa edellisellä baarikierroksella.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Ottamatta kantaa tai yleistämättä Hirvisaarta ja hänen lausuntoaan, haluaisin kysyä teiltä asioita seuraavilta:

Oletteko nähneet yhtään median otsikkoa Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemen lausunnosta "kansanvallan sameilla vesillä soutelusta" ?

Halveksiiko hän siis Suomen kansanvaltaista demokratiaa ?

Hän käytti sanontaa arvostellessaan persuja oppositiokaverina ja kehuessaan Lipposta Halla-ahon arvostelusta.

Eli näettekö tässä mitään tarkoitushakuisuutta ?

Harri Rautiainen

Kiviniemi selvästikin sotkeutui sanoissaan, kun yritti olla fiksu.
Silti, toisille media on armeliaampi kuin toisille.

turunen (nimimerkki)

Hirvisaari on oikeassa monikulttuuriasiassa. Monikultturismi on muualla Euroopassa jo huonoksi havaittu poliittinen ideologia, joka pitäisi siivota pois Ylenkin toimintaperiaatteista. Nopeasti.

Tuomo Kankkunen

Jukka Turunen:

Suomesta ei tule koskaan Pohjois-Koreaa !

Tutustu historiaan - hyvä mies.

Suomeen on jo vuosisatojen ajan sopinut erilaisten kulttuurien kirjo.

Moniarvoisuus on yksi demokratiamme kulmakivistä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Monikulttuurisana, mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Onko kukaan sitä edes miettinyt?

Suomen kulttuuriin kuulu monta alakulttuuria on nuorten, on vanhojen ja tottakai on muualta tulleiden tuomaa kulttuuria. Myös vammaisilla on oma kulttuurinsa, jne.

Joten mitä YLEn pitäisi siivota toimintaperiaatteistaan?
nuortenohjelmat tai selkokieliset ohjelmat vai muista kulttuureista kertovat ohjelmat.
Pitäisikö YLEn keskittyä vain lähettämään Sibeliusta ja seitsemää veljestä ja dubata ulkomaiset elokuvat?

Pitääkö YLEn antaa potkut niille jotka omaavat muun kuin suomalaisen kulttuuritaustan?

Varmaan YK pitäisi myös lopettaa sehän on yksi monikulttuurinen yhteisö

Miten ilmenee YLEn monikulttuurisuus?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ylen tehtävänä lain mukaan on, että se:
"tukee kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia
- tuottaa, luo ja kehittää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä
- edistää sivistystä, tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta, monikulttuurisuutta ja kulttuurien vuorovaikutusta
- tukee oppimista ja itsensä kehittämistä
- painottaa lapsille suunnattuja ohjelmistoja
- kohtelee yhtäläisin perustein suomen- ja ruotsinkielistä väestöä
- tarjoaa hartausohjelmia
- tuottaa palveluja maan eri kieli- ja vähemmistöryhmille
- ylläpitää ohjelmatarjontaa ulkomaille."

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

"Jos antaa hölmöjä lausuntoja, niistä vastaa itse."

Eipä tuohon ole enää paljon muuta lisättävää. LOL

Keijo Räävi

Yle:n tehtäviin kuuluva monikulttuurisuus tarkoittaa monipuolista ohjelmatarjontaa ja siinä Yle on onnistunut erinomaisesti.

Perussuomalaiset voisivat vaikka kokeilla elämää ilman Yle:ä ja palata sen jälkeen asiaan.

Vaikea uskoa, että mainoskanavien ohjelmat kiinnostavat jotka ovat sisältönsä puolesta kaukana perussuomalaistenkin hehkuttamista kansallisista arvoista.

Riku Kiuttu

jaa, no monikos mamu maksaa täällä mitään TV-lupia LOL? ja nekin jotka maksaa saa sen taatusti sossusta. On kyllä aivan sairasta, että jo peruskoulukin on valjastettu tolleen aivopesuus ja monikluttuuripropagandaan.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Onkos TV-lupa muuten jo maksettu....ihan noin offtopiccina=)

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Usko pois Riku, ei sinun ole pakko sitä tv-lupaa maksaa.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Niin, peruskoulun opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että oppilaiden on hyvä oppia tuntemaan ja ymmärtämään vieraita kulttuureja, uskontoja ja kieliä. Jos se on propagandaa, niin minä olen Pamela Anderson.

Tuon tuoreen tutkimuksen (joka yllä on linkattu) mukaan erityisesti opiskelijat jättävät tv-maksunsa maksamatta. Kaikista Suomessa opiskelevista pari prosenttia on ulkomaalaisia, maahanmuuttajataustaisia reilusti alle kymmenen prossaa. Ja kun otetaan huomioon se, että pois vanhempiensa luota muuttaneista opiskelijoista lähes kaikki ovat kantasuomalaisia, on tv-maksujen maksamatta jättäminen nimenomaan meidän härmäläisten touhua.

Tuomo Kankkunen

Pallo potkaistiin nyt Hirvisaarelle:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011092214429748_u...

Nähtäväksi jää onko hänessä miestä tarttua ojennettuun käteen ?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kutsuttiinhan Olli Immonenkin syvästi paheksumaansa Kiasmaan vierailulle tuossa kesän kuluessa. Tietoni mukaan hän ei siellä koskaan käynyt.

Helppohan se on kritisoida asiaa perstuntumalla. Viisaampi silti menisi paikan päälle katsomaan.

Toimituksen poiminnat