Timo Kontio Kommentteja maailman menosta, uusista tuulista ja menneen talven lumista. Tavoitteena vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Perussuomalaista logiikkaa

En jaksaisi kerta toisensa jälkeen samasta aiheesta kirjoittaa, mutta tämä lähde on hiipumaton. Kaksi hienoa hetkeä saman päivän aikana, kun en ihan täysin ymmärrä tämän erään suomalaisen eduskuntapuolueen toimintaa.

1.) PS-edustajat Kaj Turunen ja Juho Eerola osoittivat huomiota Pohjois-Korean edesmenneelle johtajalle Kim Jong-ilille ja tämän pojalle, todennäköiselle isänsä työn jatkajalle Kim Jong-unille. Kyseisen suljetun diktatuurin kritisoiminen vaikuttaa olevan länsimaiden suosituinta kansallishuvia, joten toki on kohtuullista, että huomioidaan myös kansallinen suru Pohjois-Koreassa. Mutta Eerolalta tämä huomionosoitus oli kumma. Mies kun on julkisesti kritisoinut kommunismia yhteiskuntajärjestelmänä mm. blogissaan. Noh, populisti on populisti, mutta miten tähän äärioikeistolaiseen markkinaliberalistiin pitäisi oikein suhtautua? Pohjois-Korea ja sen johtajat ansaitsevat tsemppauksen, mutta kyseisen valtion harrastama politiikka pitäisi kaataa?

Eipä tietysti ollut sen selkeämpää toimintaa Turuseltakaan, joka mainitsee itselleen tärkeimmiksi asioiksi "tasa-arvoisuus, oikeudenmukaisuus ja jokaisen ihmisen mahdollisuus vaikuttaa sekä ohjata omaa elämää." Eipä Pohjois-Koreassa noista mikään toteudu kansalle.

2.) PS-edustajat kantelivat Kirkko ja Kaupunki-lehden pilapiirtäjän Ville Rannan työstä Julkisen sanan neuvostoon. Ranta on jo itse asiaan vastannut julkisesti. En ota kantaa Rannan piirtämään kuvaan, mutta on pakko sanoa, että persujen (pardonnez-moi mon Francais) ajatusmaailma on totaalisen hämärä. Esimerkiksi edustaja Olli Immonen on pitänyt kovaa mölyä tanskalaisessa Jyllands-Postenissa taannoin julkaistun Muhammed-pilakuvan oikeutuksesta. Tätä hyväksyvää mölinää on kuulunut pitkin nuivaa blogosfääriä.

En ota mitään kantaa Muhammed-pilakuvaankaan tässä, mutta Mika Niikon ja kumppaneiden valittaminen pilakuvasta puolustaessaan toista pilakuvaa on jokseenkin perusteetonta.

---

ps. En pahoittanut mieltäni kummastakaan uutisesta. Yllätyin vain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Jos olisi vähäisintäkään vihiä siitä, että persulla voi olla huumorintajua, Turusen ja Eerolan töräytyksen voisi laittaa puhtaan ironian piikkiin. Mielestäni ulkoministeri Tuomiojan kommentti likaisen koiran kuolemasta oli sentään asiallinen ja ytimekäs.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ironia on vaikea huumorin laji ja kansanedustajan työn pitäisi varsinkin eduskunnan suuren salin puhujapöntössä olla melko vakavaluontoista.

Tuomiojaa arvostan, joskaan en itse olisi ehkä käyttänyt noin monivivahteisia sanakäänteitä.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kiitos tästä panoksesta. Vastaan kuitenkin, että kirjoituksesi oli puutteellinen. Tuomioja nimittäin totesi, että "varmasti hänen omaisensa jäävät kaipaamaan. Hän ei kuitenkaan ole kovin paljon ystäviä naapureista tai laajemmin maailmalta saanut." Todennäköisesti Tuomioja on melko lailla oikeassa tässä, vaikka värikkäästi puhuikin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Radiosta klo 10.00 uutisista kuulin Tuomiojan puhuvan toisin, kuin kirjoitat!

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Noh, voit itse lukea kommentin täältä: http://www.hs.fi/ulkomaat/Tuomioja+Ylelle+Kukaan+e...

Harmi, jos ei kuuntelemissasi uutisissa esitetty kaikkia Tuomiojan lausahduksia.

Eno Le Nuija

Kyllä varmastikin on oikeassa, mutta kokeneena ulkoministerinä teki pahimmanlaatuisen protokollamunauksen.

Halonen varmasti kehui kovasti - heti suruvalittelujen jälkeen.

Harri Lehtimäki

Ironia on tosiaan vaikea laji, mutta demarille ironian ymmärtäminen on vielä vaikeampi! ;)

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Hieno oivallus. Osaatko siis osoittaa, missä kohdassa näissä mainitsemissani tapauksissa oli ironiaa, jotta itse voisin sitä etsiskellä ja ehkä myös oppia? Huomauttaisin vielä, Harri, että kansanedustajan työ on arvokas, ehkä kansakuntamme arvokkain, eikä siinä auta noin vain vitsailla. Ei varsinkaan siten, ettei ole varmasti tiedossa kaikkien ymmärtävän kyseessä olevan vitsailun.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Vastasit blogiini että olet vastannut minulle. Olen siitä vilpittömän kiitollinen. Ymmärsit kuitenkin väärin, sanoin: "Mikään ei tekisi puolueelle parempaa kuin sisäisen kritiikin julkinen(huom.) käsittely." Haluaisitko vastata aiheelle omistetussa artikkelissani, jolloin vastauksesi kysymykseeni voi lukea kaikki, jotka ovat miettineet samaa asiaa?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

luuletko, leo, että asia on edelleen ajankohtainen, ts. luuletko jonkun asian sieltä vielä lukevan? voisimmehan tehdä asiaa kommentoivat, uudet mielipidekirjoitukset tänne ja jatkaa keskustelua. saatais ehkä enemmän yleisöä kysymyksille ja vastauksille. :)

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Mainio idea! Kirjoitin juuri kirjoituksen, vastaa kun kerkiät, odotan mielenkiinnolla.

Toimituksen poiminnat